• Foto: Jörgen Pettersson.
  Foto: Jörgen Pettersson.
 • Teckning: Haddon Sundblom
  Teckning: Haddon Sundblom
 • Foto: Birka Cruises
  Foto: Birka Cruises
 • Foto: Birka Cruises
  Foto: Birka Cruises
 • Foto: Birka Cruises
  Foto: Birka Cruises
 • Foto: Jörgen Pettersson.
 • Teckning: Haddon Sundblom
 • Foto: Birka Cruises
 • Foto: Birka Cruises
 • Foto: Birka Cruises

Birka julkryssar till Lappland

Birka Cruises fortsätter att testa gränserna och ordnar ju världens kanske första kryssning till jultomten. Stärkta av framgångarna från kryssningarna till Höga kusten tar man nu ett nytt kliv norrut och styr årets julkryssning till Kemi och Lappland! Fartyget ska lämna Stockholm den 22 december, nå Kemi på julaftonsmorgon och vara tillbaks i huvudstaden den 26 december. Väl på plats i Lappland ordnas det utflykter och aktiviteter där man utlovas renar, midvinter, norra polcirkeln och kanske norrsken. Och såklart en utflykt till själva jultomten!

”Det här är en resa för dig som har sett och gjort det mesta, nästan som en polarexpedition fast med betydligt bekvämare inramning”, sammanfattar Birka Cruises i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Ända uppe vid norra polcirkeln, i SantaPark i Rovaniemi, bor tomten med familj, nissar och sina lurviga vänner renarna. Inne i berget öppnar sig en magisk värld med tomtens postkontor, julklappsverkstad och isprinsessor. Vi får en snabbkurs i Nisseskolan – som för riktiga nissar varar i 99 år – och åker tåg genom tomtelandet, som hämtad ur en sagobok. Och så julaftons absoluta höjdpunkt, ett besök hos världens ende officiella tomte som tar emot oss trots att det är hans mest hektiska dag på året!”

Fotnot: Birka Stockholm har isklass 1 A Super.

M/S Africa Mercy. Foto: Mercy Ships.

Africa Mercy lämnar Senegal

Mercy Ships tvingas avsluta insatsen i Senegal på grund av coronavirusets framfart.
Läs mer »

Nödrop för att rädda sjöfarten

Coronakrisen som lamslagit stora delar av världen, i går hade hälften av hela världens befolkning rekommenderats hålla sig inomhus, har l
Läs mer »

Sea Lines växer i Svarta havet

Åländska rederiet Sea Lines som sedan år 2011 bedriver trafik mellan Turkiet och Ukraina planerar för tillväxt. Denna vecka utvidgar rede
Läs mer »
Foto: Niclas Nordlund.

Förlängt uppehåll även för Viking

Liksom Birka Cruises och Eckerö Linjen tvingas även Viking Line förlänga trafikuppehållet till följd av kampen mot covid-19 pandemin.
Läs mer »

Så blir du sjöman på Åland

Att utbilda sig inom sjöfarten är att vara beredd på att jobba över hela världen.
Läs mer »

Stigande vinst i Trelleborg

Hela vår nordiska välfärd bygger på en infrastruktur som fungerar och transporter som levererar.
Läs mer »