Birka bäst i hela Sverige

Birka Cruises är Sveriges Bästa Rederi för tredje året i rad. Det skedde i veckan på Grand Travel Award,  resebranschens motsvarighet till Oscarsgalan.

– Vi är extremt glada och stolta. Att som den mindre aktören bli utnämnd till Sveriges Bästa Rederi för tredje året i rad är ingen slump. Kollegornas fantastiska arbete, fokus på produktutveckling utifrån kundernas önskemål, i kombination med unika nyheter som Höga Kustenkryssning och Terrassen by Birka, ligger bakom utnämningen, säger Satu Andersson, VD för Birka Cruises.

– Priset förpliktigar och därför ska vi fortsätta att utveckla den bästa kryssningsupplevelsen för våra gäster och återförsäljare, tillägger hon.

Birka Cruises uppfattar utnämningen som ett bevis för att satsningarna på långkryssningar, svenska smaker och nya reseanledningar ligger helt i linje med marknadens önskemål. Grand Travel Award arrangerades för 24:e året i rad av affärs- och branschtidningen Travel News.

Åländska Birka Cruises erbjuder skärgårdsinspirerade kryssningsupplevelser sedan 1971. Rederiet kryssar alla dagar i veckan från Stockholm via Mariehamn med M/S Birka. Sommartid görs dessutom långkryssningar till utvalda destinationer runt Östersjön. Företaget är miljöcertifierat enligt ISO14001. M/S Birka är ett av världens mest miljöanpassade kryssningsfartyg. Det har ett slutet avloppssystem och allt avloppsvatten pumpas iland till reningsverk – inget släpps ut i Östersjön. Birka Cruises ingår i Eckerökoncernen med 1.350 anställda och en årsomsättning på 240 miljoner euro.

Sommarens alla kryssare

Vintern är inte över än men det blir bättre för varje dag som går!
Läs mer »

Eero leder tung spetsgrupp

Vägen mellan varma somrar vid rodret på galeasen Albanus och storslagna möten med IMO:s mäktige generalsekreterare Kitack Lim kan tyckas
Läs mer »

Finnlines nya flaggskepp

I dag bekräftar Finnlines beställningen av två nya Superstar-fartyg med 5.100 löpmeter bildäck samt uppgraderade passagerarutrymmen för 1
Läs mer »

Fraktrekord för Viking Line

I dag lämnar Viking Line sin statistik för året 2019 och den skiljer sig något från den andra jätten på marknaden, Tallink Group.
Läs mer »

Varv och strejk minus för Wasaline

Trots en längre varvsvistelse och inställda avgångar på grund av sjömansunionens stödstrejk i november uppnådde Wasaline år 2019 samma om
Läs mer »

Oroligt efter drönarattack

Året 2020 har börjat högdramatiskt med tilltagande spänningar i några av länderna kring Persiska viken (läs Iran och Irak), där större de
Läs mer »