Anders Wiklöf växer i Alandia

Enmanskoncernen Wiklöf Holding Ab växer i Försäkringsaktiebolaget Alandia efter att ha köpt Eckerö Shipping Ab:s aktier i försäkringsbolaget. Totalt handlar affären om 13.018 aktier eller 6,7 procent av de totalt 194.624 aktierna. Moderbolaget Rederi Ab Eckerö behåller 22.429 aktier och är med 11,3 procent fortfarande en av Alandias största ägare. Köpeskillingen framgår inte av pressmeddelandet från Rederi Ab Eckerö. När Alandia bolagiserades värderades bolagets aktier till 616 euro per styck. Wiklöf Holding bjöd nyligen 7.500 euro för en aktie till Viking Line men det var att betrakta mer som en testballong än en värdering av bolaget. Hur som helst handlar det med stor sannolikhet om en affär i tiotals miljoner euro-klassen

Affären mellan kommerserådet Anders Wiklöf och Rederi Ab Eckerö ska ses mot ljuset av den dragkamp som råder mellan ägarna där Ömsen, Gotlandsbolaget och landskapet Åland finns på den ena sidan medan Viking Line, Rederi Ab Eckerö och investeringsbolaget Rettig står på den andra.

Ålands Sjöfart avslöjade tidigare i år röststriden i samband med bolagsstämman och senare berättade vi om att Wiklöf Holdings rundning av hembudsklausulen då man köpte Isbjörn Ab från pargasredaren Anders Isaksson och kretsen kring Ronja Marin.

Satu var först i hela Sverige

Hon tvekade rätt länge kring att söka sin framtid inom sjöfarten.
Läs mer »

”Jag älskar skärgård och fartyg”

Östersjöns just nu mest omdiskuterade sjöfartsaktör heter Jakob Johansson och är 37 år gammal och född och uppvuxen i Stockholm.
Läs mer »

37-årig jurist ruskar om Viking

Frågan alla ställer sig i dag är: vem är Jakob Johansson och vilka är hans avsikter kring Viking Line?
Läs mer »

Rafael säljer Viking Line

Rikssvenska fastighetsentreprenören Jakob Johansson, 37, köper Rafael-familjens aktier i Viking Line för 33,3 miljoner euro.
Läs mer »

Nytt samarbete om sjöfart

Namnet är Fairway Forward.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Planering för Sjöfartens dag 2020

Succén är på nytt ett faktum.
Läs mer »