Almaco växer till Tyskland

Almaco Group som leds av ordförande Vilhelm ”Ville” Roberts och bland annat levererar pentrys och hytter till Viking Glory i Xiamen tar nu ytterligare ett steg i expansionen och startar ett dotterbolag i Tyskland.

På den här länken finns mer att läsa om Viking Glory-affären.

Almaco Group GmbH baseras i Hamburg och slår upp portarna den 2 mars. Det är på många sätt en naturlig utveckling; Almaco har under många år haft verksamhet i Tyskland och beskriver regionen som ”strategiskt viktig för företaget”. Björn Stenwall, ny vd för Almaco Group, förklarar:

– Genom att etablera ett dotterbolag i Tyskland kan vi betjäna våra tyska kunder lokalt, snabbare och på deras eget språk. Tyskland är ett av de viktigaste länderna inom den maritima industrin och vi har flera stora projekt på gång med varv som Meyer Werft och MV Werften. Almacos fokus på utveckling av serviceutbudet kommer att gynna det ökande antalet redare i regionen. Som en del av Almacos fortsatta tillväxt är Tyskland det naturliga valet för vårt nionde dotterbolag.

Björn Stenwall, utnämnd till vd från och med den 1 januari 2020, har varit anställd av Almaco Group i ledande positioner sedan år 2014. Han har verkat i den marina industrin i över 25 år och kan den utan och innan, enligt ett pressmeddelande.

– Så som jag ser det, skapar etableringen av ett tyskt dotterbolag nya möjligheter för oss att göra affärer med de största kunderna och rekrytera de mest kunniga experterna inom den maritima industrin. Almaco utmärker sig genom att erbjuda branschens bredaste produktportfölj, bestående av helhetslösningar för hyttutrymmen, storkök och tvätterier för marin- och offshoreindustrin. Detta i kombination med ett eget lokalt kontor och ett starkt kundfokus kommer att vara vår grogrund för ytterligare tillväxt i Tyskland.

Om Almaco Group

  • Almaco Group erbjuder full service inom nybyggnation och modernisering av hytter, våtutrymmen, offentliga utrymmen, storkök, kylanläggningar, proviantutrymmen och tvätterier för marin- och offshoreindustrin.
  • Almaco samarbetar med redare och varv runt om i världen med allt från design, konstruktion och projektledning till tillhandahållning av reservdelar och underhåll genom hela livscykel.
  • Almaco grundades år 1998 i Åbo och har kontor i Finland, Frankrike, USA, Kina, Italien, Singapore, Brasilien och Tyskland.

Birka Cruises läggs ned

Rederi Ab Eckerös styrelse har till sist tvingats fatta det oundvikliga beslutet. Birka Cruises läggs ned.
Läs mer »

Godby Shipping i ny linjetrafik

Oxelösunds hamn fortsätter ligga i framkant när det gäller utvecklandet av ny infrastruktur och kreativa lösningar.
Läs mer »
Foto: Emarine

Emarine gör Symphony ny igen

Nästa vecka inleder Silja Line sina kryssningar med M/S Silja Symphony från Stockholm till Visby via Åland.
Läs mer »

Tallink satsar och ökar trycket

Tallink Grupp har meddelat börsen att man tecknat ett kontrakt med Navirail OÜ för köpet av ro-pax-fartyget MS Sailor.
Läs mer »
Foto: Godby Shipping.

Misida i trafik för PO Ferries

M/S Misida är just nu i Engelska kanalen med sikte på Dublin där hon har kontrakterats för trafik på Irländska sjön för P&O Ferries,
Läs mer »

Vinstregn över Lundqvists

Medan världen står inför en av sina värsta kriser någonsin och läget är spänt överallt fortsätter åländska Lundqvist Rederierna att tjäna
Läs mer »