Almaco växer till Tyskland

Almaco Group som leds av ordförande Vilhelm ”Ville” Roberts och bland annat levererar pentrys och hytter till Viking Glory i Xiamen tar nu ytterligare ett steg i expansionen och startar ett dotterbolag i Tyskland.

På den här länken finns mer att läsa om Viking Glory-affären.

Almaco Group GmbH baseras i Hamburg och slår upp portarna den 2 mars. Det är på många sätt en naturlig utveckling; Almaco har under många år haft verksamhet i Tyskland och beskriver regionen som ”strategiskt viktig för företaget”. Björn Stenwall, ny vd för Almaco Group, förklarar:

– Genom att etablera ett dotterbolag i Tyskland kan vi betjäna våra tyska kunder lokalt, snabbare och på deras eget språk. Tyskland är ett av de viktigaste länderna inom den maritima industrin och vi har flera stora projekt på gång med varv som Meyer Werft och MV Werften. Almacos fokus på utveckling av serviceutbudet kommer att gynna det ökande antalet redare i regionen. Som en del av Almacos fortsatta tillväxt är Tyskland det naturliga valet för vårt nionde dotterbolag.

Björn Stenwall, utnämnd till vd från och med den 1 januari 2020, har varit anställd av Almaco Group i ledande positioner sedan år 2014. Han har verkat i den marina industrin i över 25 år och kan den utan och innan, enligt ett pressmeddelande.

– Så som jag ser det, skapar etableringen av ett tyskt dotterbolag nya möjligheter för oss att göra affärer med de största kunderna och rekrytera de mest kunniga experterna inom den maritima industrin. Almaco utmärker sig genom att erbjuda branschens bredaste produktportfölj, bestående av helhetslösningar för hyttutrymmen, storkök och tvätterier för marin- och offshoreindustrin. Detta i kombination med ett eget lokalt kontor och ett starkt kundfokus kommer att vara vår grogrund för ytterligare tillväxt i Tyskland.

Om Almaco Group

  • Almaco Group erbjuder full service inom nybyggnation och modernisering av hytter, våtutrymmen, offentliga utrymmen, storkök, kylanläggningar, proviantutrymmen och tvätterier för marin- och offshoreindustrin.
  • Almaco samarbetar med redare och varv runt om i världen med allt från design, konstruktion och projektledning till tillhandahållning av reservdelar och underhåll genom hela livscykel.
  • Almaco grundades år 1998 i Åbo och har kontor i Finland, Frankrike, USA, Kina, Italien, Singapore, Brasilien och Tyskland.
Jan Hanses, vd Viking Line.

Dubblad vinst för Viking Line

Viking Line redovisar i dag resultatet för år 2019 och gör det med stärkt självförtroende.
Läs mer »

Alla överens i sjöfarten

Det råder fred och samförstånd bland parterna inom den finländska sjöfarten som förenar sig i konkurrensen mot omvärlden.
Läs mer »

Langhs scrubbers till Danmark

Den finländska scrubbertillverkaren Langh Tech har levererat sina system till fyra gastankers som ägs av Ultragas ApS.
Läs mer »

Almaco växer till Tyskland

Almaco Group som leds av ordförande Vilhelm ”Ville” Roberts och bland annat levererar pentrys och hytter till Viking Glory i Xiamen tar n
Läs mer »

Irish Ferries väljer Hogia

När det gäller sjöfart är det aldrig tillräckligt att ha gott manskap och bra båtar.
Läs mer »

Kom till Åland och bli sjöman

Vill du också ha en karriär inom sjöfart? Är du nyfiken på hur studier i anrika sjöfartsidyllen Åland skulle vara för dig?
Läs mer »