Alla överens i sjöfarten

Det råder fred och samförstånd bland parterna inom den finländska sjöfarten som förenar sig i konkurrensen mot omvärlden. På onsdagseftermiddagen var det klart att samtliga arbetsmarknadsorganisationer godkänt ett avtal som sträcker sig från nu och ett år framåt. Förhandlingarna har resulterat i  löneförhöjningar i kollektivavtal för utrikessjöfartens huvudavtal och småtonnageavtal samt isbrytarnas kollektivavtal. Lönerna höjs från och med den 1 mars med 1,65 % och eurobaserade tillägg med 1,65 %.

I ett gemensamt uttalande skriver parterna:

”Sjöfartens löneresultat nåddes i gott samarbete. Med löneresultatet strävar parterna att säkerställa den finländska sjöfartens framtid i en hård internationell konkurrens. Löneresultatet är en del av åtgärderna som tas för att möjligen få nya fartyg under finländsk flagg under nästa år. Det har beställts 13 nya fartyg.”

Parterna som är överens utgörs av Rederierna i Finland rf (Hans Ahlström), Finlands Sjömans-Union rf (Simo Zitting), Finlands Maskinbefälsförbund rf (Robert Nyman) samt Finlands Skeppsbefälsförbund ry (Johan Ramsland).

Jan Hanses, vd Viking Line.

Dubblad vinst för Viking Line

Viking Line redovisar i dag resultatet för år 2019 och gör det med stärkt självförtroende.
Läs mer »

Alla överens i sjöfarten

Det råder fred och samförstånd bland parterna inom den finländska sjöfarten som förenar sig i konkurrensen mot omvärlden.
Läs mer »

Langhs scrubbers till Danmark

Den finländska scrubbertillverkaren Langh Tech har levererat sina system till fyra gastankers som ägs av Ultragas ApS.
Läs mer »

Almaco växer till Tyskland

Almaco Group som leds av ordförande Vilhelm ”Ville” Roberts och bland annat levererar pentrys och hytter till Viking Glory i Xiamen tar n
Läs mer »

Irish Ferries väljer Hogia

När det gäller sjöfart är det aldrig tillräckligt att ha gott manskap och bra båtar.
Läs mer »

Kom till Åland och bli sjöman

Vill du också ha en karriär inom sjöfart? Är du nyfiken på hur studier i anrika sjöfartsidyllen Åland skulle vara för dig?
Läs mer »