Alla överens i sjöfarten

Det råder fred och samförstånd bland parterna inom den finländska sjöfarten som förenar sig i konkurrensen mot omvärlden. På onsdagseftermiddagen var det klart att samtliga arbetsmarknadsorganisationer godkänt ett avtal som sträcker sig från nu och ett år framåt. Förhandlingarna har resulterat i  löneförhöjningar i kollektivavtal för utrikessjöfartens huvudavtal och småtonnageavtal samt isbrytarnas kollektivavtal. Lönerna höjs från och med den 1 mars med 1,65 % och eurobaserade tillägg med 1,65 %.

I ett gemensamt uttalande skriver parterna:

”Sjöfartens löneresultat nåddes i gott samarbete. Med löneresultatet strävar parterna att säkerställa den finländska sjöfartens framtid i en hård internationell konkurrens. Löneresultatet är en del av åtgärderna som tas för att möjligen få nya fartyg under finländsk flagg under nästa år. Det har beställts 13 nya fartyg.”

Parterna som är överens utgörs av Rederierna i Finland rf (Hans Ahlström), Finlands Sjömans-Union rf (Simo Zitting), Finlands Maskinbefälsförbund rf (Robert Nyman) samt Finlands Skeppsbefälsförbund ry (Johan Ramsland).

Birka Cruises läggs ned

Rederi Ab Eckerös styrelse har till sist tvingats fatta det oundvikliga beslutet. Birka Cruises läggs ned.
Läs mer »

Godby Shipping i ny linjetrafik

Oxelösunds hamn fortsätter ligga i framkant när det gäller utvecklandet av ny infrastruktur och kreativa lösningar.
Läs mer »
Foto: Emarine

Emarine gör Symphony ny igen

Nästa vecka inleder Silja Line sina kryssningar med M/S Silja Symphony från Stockholm till Visby via Åland.
Läs mer »

Tallink satsar och ökar trycket

Tallink Grupp har meddelat börsen att man tecknat ett kontrakt med Navirail OÜ för köpet av ro-pax-fartyget MS Sailor.
Läs mer »
Foto: Godby Shipping.

Misida i trafik för PO Ferries

M/S Misida är just nu i Engelska kanalen med sikte på Dublin där hon har kontrakterats för trafik på Irländska sjön för P&O Ferries,
Läs mer »

Vinstregn över Lundqvists

Medan världen står inför en av sina värsta kriser någonsin och läget är spänt överallt fortsätter åländska Lundqvist Rederierna att tjäna
Läs mer »