Åländskt på Wasaline

Den åländske mästerkocken Michael Björklund, som även driver Smakbyn i Sund, når långt utanför landskapets gränser och är inte bara känd från tidigare framträdanden på Viking Lines fartyg och populära Strömsö. Han komponerade också fjolårets uppmärksammade Skärgårdsbord på Wasalines fartyg M/S Wasa Express vilket det nu står klart att han fortsätter med i år. Från och med den 3 april är det klart för nya fester ombord!

”Vi är otroligt glada över att Michael planerat en ny läcker meny åt oss. Vi kommer att satsa på färska, delikata, och lokalt producerade råvaror, det har även varit Michaels vision när han planerat den nya menyn” säger Wasalines VD Peter Ståhlberg.

Vill man träffa mästerkocken live finns han på plats på årets Stormässa i Botniahallen den 7-8 april.

Mer om Wasaline:

NLC Ferry Ab Oy, med marknadsföringsnamnet Wasaline, är ett rederi som transporterar passagerare och gods över Kvarken dagligen med fartyget M/S Wasa Express. Ombord finns tre olika restauranger, en bar, en butik och hytter. I konferensavdelningen erbjudsmöjligheten till inspirerande möten. Som första rederi i Norden kan vi erbjuda våra passagerare en snabb och fungerande Wi-Fi uppkoppling under hela resan som tar 4,5 timmar.

Roro-jättar till nytt svenskt rederi

På ett rätt diskret vis har ett nytt svenskt rederi sett dagens ljus och lägger in en beställning på stora roro-fartyg i Kina.
Läs mer »
Foto: AVIC Weihai

WE Tech gör Stena miljövänligare

Morgondagens sjöfart måste vara renare än i dag och ett ständigt förnyelsearbete pågår inom världssjöfarten.
Läs mer »

Ansgar tar över M/S Alfågeln

Det blir vaktbyte kring driften av den åländska skärgårdstrafikens norra linje, mellan Hummelvik på Vårdö och Torsholma på Brändö.
Läs mer »

Ny strategi för sjöfartsforskning

Den 10 april lanserade Svensk Sjöfart en uppdaterad forskningsstrategi för 2019–2023.
Läs mer »

Skarp varning för IT-attacker

Den internationella sjöfarten är målet för avancerade IT-skurkar och shippingen borde ha högsta beredskap för en förestående cyberattack.
Läs mer »
Image: Seabourn

ABB säljer kraft till Seabourn

Kryssningsmarknaden tycks omättlig och fartygen blir bara fler och lyxigare.
Läs mer »