• Foto: Jörgen Pettersson
    Foto: Jörgen Pettersson
  • Foto: Jörgen Pettersson

Åländska Linden till Danmark

Tjugofemåriga och tremastade skonaren Linden som byggdes i Sjökvarteret i Mariehamn åren 1990-1992 har i höst sålts till Danmark. Där har tre investerare gått samman för att arrangera charterseglatser på Svalbard med omnejd. Grundtanken bakom satsningen är miljö, hållbarhet och ekologi.

– Andra rederier som erbjuder seglatser där uppe använder sig av förbränningsmotorer som släpper ut koldioxid. Vi ska använda alla segel vi överhuvudtaget kan, säger Rasmus Jacobsen till Maritime Danmark. Jacobsen ska segla befälhavare och är en av de som satsat pengar i projektet.

Linden byggdes som en replika av ett tidigare fartyg Linden, även det byggt intill Slemmern år 1920 av redaren Verner Pettersson i Ytternäs. Ursprungliga Linden var ett motorfritt fartyg och seglade huvudsakligen med virkeslaster från finländska och norrländska hamnar ner till Danmark, Tyskland och England.

Dagens Linden sköts av en besättning på 6-8 personer och kan ta 65 passagerare och har 35 kojplatser. Linden som är 49 meter lång drogs med ständiga lönsamhetsproblem och rederiaktiebolaget Linden söktes i frivillig likvidation i början av år 2006. Hon köptes sedan av redarna Bror Husell och Kaj Engblom för 620.000 euro och stannade några år kvar på Åland under management av Kasnäs Sailing Oy, vilket Ålands Sjöfart berättat om tidigare.

År 2011 chartrades hon ut till Fregatti Oy som började köra charterkryssningar utgående från Helsingfors med fartyget. I augusti år 2014 såldes Linden till Fregatti Oy som även bytte hemmahamn på skonaren, från Mariehamn till Helsingfors.

– Det kändes tomt. Jag har nästan ångrat mig efteråt, sade den tidigare delägaren Bror Husell efteråt till Åbo Underrättelser.

Planerna för den nya Lindensatsningen inkluderar förutom nordliga kryssningar med expeditionskänsla på sommarhalvåret även resor till öarna väster om Afrika under vinterhalvåret. Då är fokus avslappning och välbefinnande, enligt de nya ägarna.

Här kan man se en intervju på Youtube med kapten Rasmus Jacobsen som berättar om de nya planerna för Linden.

/Jörgen Pettersson

Folgefonn gjordes autonom av Wärtsilä.

Tungviktsfajt om autonoma fartyg

Det råder ingen hejd just nu på nyheterna om hur sjöfarten ska förhålla sig till framtiden i allmänhet och särskilt obemannade och/eller
Läs mer »
RMS Carelie ex RMS Ruhrort.

Maskinhaveri för RMS Carelie

Till följd av ett maskinhaveri sent på söndagskvällen har Rederi Ab Nathalies (RABN) fartyg M/S RMS Carelie bogserats till Oskarshamn för
Läs mer »
RIF:s vd Tiina Tuurnala deltog i Breaking Waves i Helsingfors.

Shippingproffs möttes i Helsingfors

Sjöklustrets främsta proffs samlades i Helsingfors för Breaking Waves-konferensen i måndag
Läs mer »

Styrelse valdes för RIF

Rederierna i Finland rf höll sitt ordinarie höstmöte i torsdags och utsåg nya styrelsemedlemmar för 2019.
Läs mer »

Jansson ny vd för Mariehamns Hamn Ab

Mariehamns Hamn Ab har utsett civilingenjören Alef Jansson, 44, från Mariehamn till ny vd. Han tillträder den 18 februari nästa år.
Läs mer »

Vikingmärket på plats i staden

Makarna Gunnar och Ellen Eklund finns nu för alltid på plats i Esplanaden i Mariehamn, mitt i den verklighet de förändrade tack vare sina
Läs mer »