Wasalines framgång fortsätter

När tredje kvartalet är färdigräknat står det klart att Wasline fortsätter att visa stigande siffror och ökar omsättningen med 1,5 miljoner euro. Jämfört med samma kvartal i fjol är det uppåt på alla segment. Antalet passagerare steg med 3,4 procent till 77.806 och personbilarna ökade med 8,7 procent till 20.218 stycken. På lastsidan är siffrorna ännu starkare, antalet lastmeter steg med 24,4 procent till 72.776 meter medan antal transporterad ton ökade med 14,4 procent till 76.135.

”Jag är mycket nöjd. Hela Wasalines personal har jobbat hårt för att nå det här resultatet. Fastän siffrorna är mycket fina och året i sin helhet överträffat förväntningarna fortsätter vi jobba hårt för att även det sista kvartalets målsättningar ska nås”, säger Wasalines vd Peter Ståhlberg.

I takt med att antalet passagerare ökar har även hotellövernattningarna i Vasa och Umeå vuxit. De rum som förmedlats av Wasaline har vuxit med 13,9 procent i Vasa och med 4,8 procent i Umeå.

År 2013 var Wasalines första verksamhetsår i denna nya tappning, sedan dess och fram tills i dag har antalet passagerare vuxit med 25,2 procent.

Fotnot: 

NLC Ferry Ab Oy, med marknadsföringsnamnet Wasaline, är ett rederi som trafikerar dagligen mellan Vasa och Umeå med M/S Wasa Express. Verksamheten inleddes i början av 2013. Wasaline sköter såväl gods-, kryssnings- som konferenstrafik. På färjan finns moderna konferensutrymmen, café, skärgårdsbord, A la Carte, bar och butik. Hytter finns också till förfogande och resan tar 4,5 timmar. Wasaline är det första rederiet i Östersjön som kan erbjuda sina kunder en höghastighetsinternetanslutning ombord.

/Jörgen Pettersson