Wasaline snabbast på internet

Åker du Wasaline mellan Vasa och Umeå behöver du inte längre fundera på om internet fungerar eller inte. Wasa Express har gått in för Aecorlinks höghastighetsuppkoppling vilket gör det möjligt att använda till exempel streamingtjänster precis som om du vore hemma. Så här lyder dagens pressmeddelande från Wasaline:

Wasaline är först i Östersjön med att kunna erbjuda resenärer en snabb och stabil internetuppkoppling under hela resan mellan Vasa och Umeå. För första gången kan nu passagerare surfa, använda sociala medier samt streamingtjänster precis som hemma.

Wasaline har länge arbetat med olika typer av lösningar för att utveckla internet ombord på fartyget Wasa Express. Tillsammans med Aecorlinks innovativa bredbandsteknik till sjöss kan rederiet nu lansera en unik lösning som ger möjlighet att erbjuda höghastighetsbredband ombord med samma höghastighets uppkoppling som iland, något som inte tidigare varit möjligt på fartyg.

Företag som ordnar konferens ombord har nu en unik möjlighet att kommunicera med omvärlden genom t ex Skype och andra streamingtjänster eller ringa över internet. Tillgång på höghastighetsbredband ombord ger ett stort mervärde på sjöresan och stöder den viktiga transportlänken mellan Vasa och Umeå, och gör det möjligt att arbeta ombord med samma uppkoppling som på kontoret.

”För resenärer idag är internet med en snabb uppkoppling en självklarhet och tidigare har det inte varit möjligt att ha höghastighetsbredband på fartyg samt att ha möjlighet att utnyttja streamingtjänster. Det är fantastiskt att rederiet idag kan lansera denna unika lösning, med en så avancerad mikrovågsteknik som levererats av Aecorlink. Även det faktum att Wasaline är det rederi som skriver historia med att vara det första rederiet i Östersjön som testat systemet och tagit det i bruk gör detta till en dag som är viktigt för rederiet och regionen. Wasaline strävar till att vara i fronten med att utveckla innovativa lösningar och detta är en viktig del med tanke på framtiden”, kommenterar vd Peter Ståhlberg i pressmeddelandet.

/Jörgen Pettersson

Populärt med sommarkryss

Det är under sommarens semestrar som den största delen av rederiernas intänkter ska in.
Läs mer »

Rekordstart för Wasaline

Sommaren är inte vbara varm, solig och skön. För Wasaline är den rentav glödhet!
Läs mer »
Foto: Yvonne Lindeman

Shantyhyllning i Mariehamn

Historien får aldrig glömmas bort. Att vi i dag kan dra nytta av sjöfarten är ett resultat av uppoffringar bortom det begripliga.
Läs mer »
M/S Hamburg anländer onsdag.

M/S Hamburg först under tät vecka

I dag är M/S Hamburg på besök i Mariehamn.
Läs mer »
Elektra som går mellan Pargas och Nagu.

Nytt prestigepris för Elektra

Finferries hybridfärja Elektra har för andra gången i år vunnit ett internationellt pris.
Läs mer »

Nytt lyft för svensk sjöfart

Regeringen i Sverige har
Läs mer »