Viking-satsning på sommar-Tallinn

Även i år satsar Viking Line på utökad sommartrafik mellan Helsingfors och Tallinn. M/S Mariella och M/S Gabriella började i går lördag med extra avgångar till Tallinn varje dag fram till den 12 augusti. Samtidigt blir det också möjligt att göra en cirka sex timmar lång så kallad Picknick-dagskryssning med fokus på de minsta i famlijen.

Sommarens extra avgångar för Mariella och Gabriella, som vanligen trafikerar rutten Helsingfors–Stockholm, riktar sig speciellt till barnfamiljer och andra som reser med barn. Båtarnas konferensavdelningar är omvandlade till Ville Vikings Äventyrsöar och hela kryssningsprogrammet är speciellt utformat med tanke på små passagerare. 

På Knattepicknick-dagskryssningen kan man lära sig något nytt i det spännande Östersjölaboratoriet, delta i käpphästtävlingar, se en skojig ”Kummituksia laivalla”-dockmusikal med lysande dockor och lära sig trollkonster i trollkarlsskolan. Det finns goda möjligheter att ta sig en tupplur eftersom man också kan boka en hytt för Knattepicknick-dagskryssningen. Åt föräldrarna erbjuds shopping till sjöpriser samt smakupplevelser av olika slag. Sommaren 2018 erbjuds en ny, högklassig buffé för barn. Menyn har planerats av Sveriges juniorkocklandslag.

– Knattepicknick-dagskryssningen är ett utmärkt sätt att tillbringa en rolig semesterdag till exempel med barnbarnen medan föräldrarna jobbar. Ville Vikings Äventyrsöar bjuder på spel, lekar och handledda aktiviteter för familjens minsta. Det är enkelt att åka iväg på turen från Helsingfors centrum, då man kan parkera bilen ombord under dagsresan om man så vill, tipsar Viking Lines produktchef Jaakko Ahti.

Tidtabeller för Picknick-dagskryssningarna från Helsingfors till Tallinn MÅN–SÖN 16.6–12.8.2018: 

HEL→TAL                         TAL→HEL 

10.30 → 13.15                   14.00 → 16.50 (varannan dag Mariella/Gabriella) 

Populärt med sommarkryss

Det är under sommarens semestrar som den största delen av rederiernas intänkter ska in.
Läs mer »

Rekordstart för Wasaline

Sommaren är inte vbara varm, solig och skön. För Wasaline är den rentav glödhet!
Läs mer »
Foto: Yvonne Lindeman

Shantyhyllning i Mariehamn

Historien får aldrig glömmas bort. Att vi i dag kan dra nytta av sjöfarten är ett resultat av uppoffringar bortom det begripliga.
Läs mer »
M/S Hamburg anländer onsdag.

M/S Hamburg först under tät vecka

I dag är M/S Hamburg på besök i Mariehamn.
Läs mer »
Elektra som går mellan Pargas och Nagu.

Nytt prestigepris för Elektra

Finferries hybridfärja Elektra har för andra gången i år vunnit ett internationellt pris.
Läs mer »

Nytt lyft för svensk sjöfart

Regeringen i Sverige har
Läs mer »