Viking-satsning på sommar-Tallinn

Även i år satsar Viking Line på utökad sommartrafik mellan Helsingfors och Tallinn. M/S Mariella och M/S Gabriella började i går lördag med extra avgångar till Tallinn varje dag fram till den 12 augusti. Samtidigt blir det också möjligt att göra en cirka sex timmar lång så kallad Picknick-dagskryssning med fokus på de minsta i famlijen.

Sommarens extra avgångar för Mariella och Gabriella, som vanligen trafikerar rutten Helsingfors–Stockholm, riktar sig speciellt till barnfamiljer och andra som reser med barn. Båtarnas konferensavdelningar är omvandlade till Ville Vikings Äventyrsöar och hela kryssningsprogrammet är speciellt utformat med tanke på små passagerare. 

På Knattepicknick-dagskryssningen kan man lära sig något nytt i det spännande Östersjölaboratoriet, delta i käpphästtävlingar, se en skojig ”Kummituksia laivalla”-dockmusikal med lysande dockor och lära sig trollkonster i trollkarlsskolan. Det finns goda möjligheter att ta sig en tupplur eftersom man också kan boka en hytt för Knattepicknick-dagskryssningen. Åt föräldrarna erbjuds shopping till sjöpriser samt smakupplevelser av olika slag. Sommaren 2018 erbjuds en ny, högklassig buffé för barn. Menyn har planerats av Sveriges juniorkocklandslag.

– Knattepicknick-dagskryssningen är ett utmärkt sätt att tillbringa en rolig semesterdag till exempel med barnbarnen medan föräldrarna jobbar. Ville Vikings Äventyrsöar bjuder på spel, lekar och handledda aktiviteter för familjens minsta. Det är enkelt att åka iväg på turen från Helsingfors centrum, då man kan parkera bilen ombord under dagsresan om man så vill, tipsar Viking Lines produktchef Jaakko Ahti.

Tidtabeller för Picknick-dagskryssningarna från Helsingfors till Tallinn MÅN–SÖN 16.6–12.8.2018: 

HEL→TAL                         TAL→HEL 

10.30 → 13.15                   14.00 → 16.50 (varannan dag Mariella/Gabriella) 

Notarius Publicus Rainer Åkerblom sköter det åländska fartygsregistret.

Han är Ålands eget fartygsregister

På Åland utgörs fartygsregistret av i huvudsak en person.
Läs mer »

Anders Wiklöf växer i Alandia

Enmanskoncernen Wiklöf Holding Ab växer i Försäkringsaktiebolaget Alandia efter att ha köpt Eckerö Shipping Ab:s aktier i försäkringsbola
Läs mer »
Foto från www.balticshipping.com.

Aalto Shipping fortsätter växa

Finländska nykomlingen Aalto Shipping som inledde verksamheten i våras köpte i går sitt tredje fartyg på kort tid.
Läs mer »
Efter renoveringen. Foto: Sammeli Korhonen/ Syke.

Aranda tillbaka till sjöss

Finländska forskningsfartyget Aranda är tillba
Läs mer »

Här är det bara kvinnor till rors

Inom handelssjöfarten pågår ett intensivt arbete med att locka fler kvinnor till sjöss där männen traditionellt sett varit flest.
Läs mer »
Foto: Stefan Norrgrann

Kryssningsjätte till Kapellskär

Ett av världens absolut största kryssningsfartyg M/S Meraviglia befinner sig i Kapellskär i dag där några (ca 4.000) av hennes 5.200 pass
Läs mer »