Viking ADCC blir M/S Villa De Teror

Arbetet med att färdigställa det som skulle blivit Viking Lines specialbyggda färja mellan Mariehamn och Kapellskär är snart klart. Redan i maj räknar köparen Trasmediterranea (Acciona Group) med att överta fartyget som ska heta M/S Villa De Teror efter en kommun på norra Las Palmas.

Viking ADCC beställdes vid varvet Astilleros de Sevilla den 29 januari 2007 men annullerades av rederiet den 8 februari 2010 efter kraftiga förseningar.

Fartyget byggs färdigt av varvet Factorías Vulcano i norra Spanien och enligt rapporter löper arbetet på snabbare än beräknat. I slutet av denna månad hoppas man vara färdiga, i april väntar provkörningar och i maj kan fartyget levereras.

M/S Villa De Teror är 139 meter lång och 22 meter bred med en marschfart på 22 knop och plats för 1.500 passagerare och 450 personbilar samt 600 lastmeter.

Det är ännu inte klart vilken trafik som fartyget ska inleda. Det spekuleras om Las Palmas, Denia-Ibiza, Gibraltar och så vidare.

Mer om den avbrutna beställningen och vad den innebar ekonomiskt finns att läsa på den här länken.

Viking-satsning på sommar-Tallinn

Även i år satsar Viking Line på utökad sommartrafik mellan Helsingfors och Tallinn.
Läs mer »
M/S Bothnia hissar den finländska flaggan den 7 juni. På bilden befälhavaren Anssi Partio och Fleet Manager Matti Jerkkola.

Två fartyg får finländsk flagg

Rederiprojektet Aalto Shipping Company går framåt och nådde nyligen en milstolpe då bolaget hissade den finländska flaggan på de
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Saga Pearl II på Ålandsbesök

Sakta men säkert kom lyxiga kryssningsfartyget M/S Saga Pearl II till Mariehamn i dag på morgonen för att stanna hela dagen.
Läs mer »
Foto: Jonathan Pettersson

Från piratattack till lugna Åland

I dag anländer lyxiga kryssningsfartyget M/S Star Breeze för första gången till Fredens öar och Mariehamn med 212 gäster ombord i 106 svi
Läs mer »
Foto: Owe Ehlén

Svensk flagg för åländskt fartyg

Ett av Stockholms just nu mest fotograferade fartyg heter M/S Ann Christine och ägs av åländska Färjsundsterminalen Ab och makarna Anders
Läs mer »
Foto: Janis Pavlus/ TallinkSilja.

Välkommen till Åland, Ola!

Sjökapten Ola Bengtsson från Helsingborg har i sexton år kört Silja Lines fartyg mellan Stockholm och Helsingfors.
Läs mer »