Tryck på Tallinn

Tallinns popularitet som finländarnas sommarresemål fortsätter att ökan rapporterar Viking Line. I juni har rederiets passagerarantal ökat med hela trettio procent på Tallinn-rutten, jämfört med föregående år. I synnerhet reguljärresor och bilresor mellan Finland och Estland intresserar alltmer. Därtill har populariteten för dagsresor till Helsingfors och Tallinn varit på uppgång. Viking Line svarar på ruttens stora efterfrågan genom att trafikera mellan Helsingfors och Tallinn i bästa fall 12 gånger dagligen under sommaren, då M/S Mariella och M/S Gabriella besöker Tallinn om dagarna under perioden 1.7–6.8. 

Efterfrågan på kryssnings- och reguljärresor till Tallinn kulminerar på sommaren. Därför har Viking Line i år rekordmånga turer i trafiken. Förutom M/S Viking XPRS och katamaranen Viking FSTR trafikerar också M/S Gabriella och M/S Mariella på rutten. Vanligtvis åker de mellan Helsingfors och Stockholm, men i stället för att stå en dag i Helsingfors åker de nu till Tallinn. Extraturerna erbjuder resenärerna alltmer flexibilitet i resandet och säkerställer att var och en har möjlighet att korsa Finska viken enligt sin egen tidtabell. Utöver extraturerna blir också resealternativen mångsidigare. 

– Efterfrågan på rutten Helsingfors–Tallinn kulminerar under sommaren. Vi är glada att vi tack vare Viking FSTR i år kan erbjuda resenärerna ett rekordantal turer och alternativ. Det lönar sig ändå att vara ute i god tid med bokningen av semesterresor – populära turer blir snabbt fullbokade, påminner Viking Lines linjechef Jaakko Ahti.

I Tallinn hittar man aktiviteter för hela familjen och för alla åldrar. Olika museer, temaparker och sevärdheter, shoppingmöjligheter och restauranger, som tilltalar även en mer krävande smak, garanterar program både för en dagsresa och för en längre tid. På sommaren är t.ex. Baltikums högsta byggnad Teletorn värd att se. Vid soligt väder har man en fantastisk vy från tornet. Vid regn kan man ta sig till flyghamnen Lennusadam, där man kan bekanta sig med sjöfartens och marinteknikens fascinerande värld. I Lennusadam hittar man t.ex. u-båten Lembit, där man kan gå in och se hur det känns att vara i en riktig u-båt, samt den gamla isbrytaren Suur-Töll som står öppen som ett museifartyg vid kajen i Lennusadam.

Med äldre barn kan man t.ex. besöka upplevelsen Tallinn Legends. Det är en upplevelsebana i hjärtat av gamla stan som byggts i ett källarvalv från medeltiden. Under turen får man uppleva nio olika Tallinnlegender, uppförda av riktiga skådespelare. Föreställningarna börjar var femtonde minut, och de kryddas med olika effekter, till exempel ljud, ljus, rök och vibrationer.

 

Åland redo för kryssare

Åland och ålänningarna står redo inför årets kryssningssäsong som inleds den 3 maj då AIDAcara anländer.

Läs mer »

Vasa miljonsatsar på ny färja

Det finns ett starkt politiskt stöd för att Wasalines ska kunna bygga ett nytt fartyg för 115 miljoner euro för sin trafik mellan Vasa...

Läs mer »
Över nittio intresserade deltog.

Storpublik hörde om färjor

”Nu är det dags att förnya tonnaget i en miljövänlig riktning.”  Så sammanfattar Ålands Natur & Miljös kansliledare Simon...

Läs mer »

Historiskt beslut om utsläpp

Fredagen den 13 april blev absolut ingen otursdag – tvärtom.

Läs mer »

Finferries köper halva Ansgar

Rederiet Ansgar Ab som bland annat sköter Föglötrafiken och M/S Skarven har fått en ny storägare i statliga trafikbolaget Finferries.

Läs mer »

Mercy Ships och Stena till final

Mercy Ships är finalist i Årets Insamlare 2017...

Läs mer »