Tallink in på finska börsen

AS Tallink Grupp växlar upp och förbereder en listning av koncernens aktier i Helsingfors redan i höst. Beskedet kommuniceras med ett pressmeddelande som lyder så här:

AS Tallink Grupp har idag meddelat Tallinnbörsen att bolaget planerar att genomföra en andra listning av koncernens aktier på Nasdaq Helsinki Stock Exchange. Beslutet fattades i veckan av koncernens Supervisory Board efter förslag från koncernens styrelse. Enligt beslutet kommer koncernen nu att påbörja förberedelser för listning på Helsingforsbörsen. Beräknat datum för detta kommer att preciseras under det förberedande arbetet, men beräknas kunna ske under tidig höst 2018. AS Tallink Grupps aktier kommer fortsättningsvis även att vara listade på Tallinnbörsen.

AS Tallink Grupps vd Paavo Nõgene säger i en kommentar:

– Den andra listningen kommer att göra Tallink Grupps aktier än mer tillgängliga för investerare och Helsingforsbörsen är ett naturligt val eftersom Finland är en av koncernens viktigaste hemmamarknader. Genom att lista aktierna på Helsingforsbörsen skapar vi ytterligare möjligheter för investerare att handla med Tallink Grupps aktier, och ännu en gång tillåta människorna i Finland bidra till det historiska varumärket Silja Lines verksamhet, liksom till Tallink Grupp i stort", tillägger Paavo Nõgene.

Viking-satsning på sommar-Tallinn

Även i år satsar Viking Line på utökad sommartrafik mellan Helsingfors och Tallinn.
Läs mer »
M/S Bothnia hissar den finländska flaggan den 7 juni. På bilden befälhavaren Anssi Partio och Fleet Manager Matti Jerkkola.

Två fartyg får finländsk flagg

Rederiprojektet Aalto Shipping Company går framåt och nådde nyligen en milstolpe då bolaget hissade den finländska flaggan på de
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Saga Pearl II på Ålandsbesök

Sakta men säkert kom lyxiga kryssningsfartyget M/S Saga Pearl II till Mariehamn i dag på morgonen för att stanna hela dagen.
Läs mer »
Foto: Jonathan Pettersson

Från piratattack till lugna Åland

I dag anländer lyxiga kryssningsfartyget M/S Star Breeze för första gången till Fredens öar och Mariehamn med 212 gäster ombord i 106 svi
Läs mer »
Foto: Owe Ehlén

Svensk flagg för åländskt fartyg

Ett av Stockholms just nu mest fotograferade fartyg heter M/S Ann Christine och ägs av åländska Färjsundsterminalen Ab och makarna Anders
Läs mer »
Foto: Janis Pavlus/ TallinkSilja.

Välkommen till Åland, Ola!

Sjökapten Ola Bengtsson från Helsingborg har i sexton år kört Silja Lines fartyg mellan Stockholm och Helsingfors.
Läs mer »