Tallink in på finska börsen

AS Tallink Grupp växlar upp och förbereder en listning av koncernens aktier i Helsingfors redan i höst. Beskedet kommuniceras med ett pressmeddelande som lyder så här:

AS Tallink Grupp har idag meddelat Tallinnbörsen att bolaget planerar att genomföra en andra listning av koncernens aktier på Nasdaq Helsinki Stock Exchange. Beslutet fattades i veckan av koncernens Supervisory Board efter förslag från koncernens styrelse. Enligt beslutet kommer koncernen nu att påbörja förberedelser för listning på Helsingforsbörsen. Beräknat datum för detta kommer att preciseras under det förberedande arbetet, men beräknas kunna ske under tidig höst 2018. AS Tallink Grupps aktier kommer fortsättningsvis även att vara listade på Tallinnbörsen.

AS Tallink Grupps vd Paavo Nõgene säger i en kommentar:

– Den andra listningen kommer att göra Tallink Grupps aktier än mer tillgängliga för investerare och Helsingforsbörsen är ett naturligt val eftersom Finland är en av koncernens viktigaste hemmamarknader. Genom att lista aktierna på Helsingforsbörsen skapar vi ytterligare möjligheter för investerare att handla med Tallink Grupps aktier, och ännu en gång tillåta människorna i Finland bidra till det historiska varumärket Silja Lines verksamhet, liksom till Tallink Grupp i stort", tillägger Paavo Nõgene.

Foto: blog.luebecker-hafenforum.de

Systerfartyg till Meriaura

VG-Shipping som hör till Meriaura Group har köpt två lastfartyg och kontrollerar därmed tjugo fartyg
Läs mer »
Foto: Meriaura

Prima Shipping köper Antonia

Finländska Prima Shipping växer och har köpt torrlastaren M/S Antonia från Helmer Lundström Ab som
Läs mer »

Slimmat Alandia siktar på Europa

Åländska sjöförsäkringsbolaget Alandia vädrar nya marknader efter vårens och sommarens affärer där man strategiskt gått in för att koncen
Läs mer »

Hälsningar från Asien

Att välja en karriär till sjöss gör det möjligt att arbeta över hela världen.
Läs mer »

Hårda krav på fartygsutsläpp

Den internationella sjöfarten är satt under hård press beträffande utsläppen från fartygen.
Läs mer »

Lotspriser stiger inte

För andra året i följd väljer finländska lotsorganisationen Finnpilot att inte höja proserna fö
Läs mer »