Tallink in på finska börsen

AS Tallink Grupp växlar upp och förbereder en listning av koncernens aktier i Helsingfors redan i höst. Beskedet kommuniceras med ett pressmeddelande som lyder så här:

AS Tallink Grupp har idag meddelat Tallinnbörsen att bolaget planerar att genomföra en andra listning av koncernens aktier på Nasdaq Helsinki Stock Exchange. Beslutet fattades i veckan av koncernens Supervisory Board efter förslag från koncernens styrelse. Enligt beslutet kommer koncernen nu att påbörja förberedelser för listning på Helsingforsbörsen. Beräknat datum för detta kommer att preciseras under det förberedande arbetet, men beräknas kunna ske under tidig höst 2018. AS Tallink Grupps aktier kommer fortsättningsvis även att vara listade på Tallinnbörsen.

AS Tallink Grupps vd Paavo Nõgene säger i en kommentar:

– Den andra listningen kommer att göra Tallink Grupps aktier än mer tillgängliga för investerare och Helsingforsbörsen är ett naturligt val eftersom Finland är en av koncernens viktigaste hemmamarknader. Genom att lista aktierna på Helsingforsbörsen skapar vi ytterligare möjligheter för investerare att handla med Tallink Grupps aktier, och ännu en gång tillåta människorna i Finland bidra till det historiska varumärket Silja Lines verksamhet, liksom till Tallink Grupp i stort", tillägger Paavo Nõgene.

Fritt fall för Lundqvists

Vinstmaskinen Lundqvist Rederierna hackar rejält.
Läs mer »
Foto: Sumitomo Heavy Industries (2014)

Dubbla tankers döpta i Japan

M/T Sword och M/T Lancing är namnen på de två tankers som förra veckan döptes i Japan av beställarna Lu
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson.

Fullsatt Silver Spirit i Mariehamn

Nio år gamla kryssningsfartyget M/S Silver Spirit förtöjde i morse vid Birkaterminalen i Västerhamn med hjälp av assistans från
Läs mer »
M/S Finlandia. Foto: Jörgen Pettersson

Kraftig ökning för Eckerö Line

Tack vare fler turer mellan Helsingfors och Tallinn samt ökad efterfrågan bland särskilt utländska resanden har antalet passagerare för E
Läs mer »

IT-miljonär på Ålandsbesök

Sent på måndagskvällen anlände lyxjakten Africa I till Mariehamn och förtöjde söder om Pommern, vid ÅSS-marinan.
Läs mer »

Solen bra för rederierna

Viking Lines passagerarvolym för samtliga rutter uppgick i juli till siffran 951.010 passagerare.
Läs mer »