Specialskumpa för Viking Line

I dag i Helsingfors presenterade Viking Line en världsnyhet för champagneälskare och andra. Det handlar om taxfree och en förädling av sortimentet kombinerat med egna initiativ. Piper-Heidsieck, champagnehuset med 200-åriga anor, har fördjupat sitt samarbete med Viking Line genom att utveckla en champagne endast för Viking Line.

Den finländska champagneexperten Essi Avellan har utvecklat denna exklusiva champagne i samarbete med vintillverkarteamet vid Piper-Heidsieck. Champagnen som säljs under namnet Essentiel by Essi for Viking Line har producerats i ett enda parti och säljs ombord från och med oktober 2018. Det här är första gången som champagnehuset Piper-Heidsieck producerar en specialchampagne för att återförsäljas av en enskild kund.

Viking Line har under flera års tid tagit in noga utvalda, särskilt prisvärda fartygsviner i sitt sortiment. Samarbetet med det franska champagnehuset Piper-Heidsieck tog fart efter att deras champagne Essentiel valdes till fartygets champagne för åren 2018–2019. Detta samarbete var inspirationen till att ta fram en helt egen champagne för Viking Line.

– Vi vill ge Viking Lines kunder något alldeles unikt, en smakupplevelse som inte går att få någon annanstans i världen. Den bygger på husets champagne Essentiel, vars sötma jag hade möjlighet att påverka. Tillsammans med husets källarmästare testade vi otaliga olika alternativ. Jag valde en liqueur som får sin elegans och läckra smak från en lagrad Chardonnay. Resultatet av vårt samarbete, Essentiel by Essi, har en härligt rostad karaktär, full av aromer från färska och torkade frukter. Champagnen har en krämigt mjuk, fyllig och livfull smak, beskriver Master of Wine Essi Avellan.

Piper-Heidsieck är århundradets mest prisbelönta champagnehus*, med över 200 år långa anor.

– Det är en ära för oss att producera denna unika champagne för Viking Lines kunder. Essi Avellan har en enastående kunskap om champagne, dess terroir, olika champagnetyper och vad toppkvalitet innebär. Hon är medveten om vilka smaker Viking Lines kunder föredrar och om deras önskemål när det gäller kvalitetsvin. Vårt samarbete med henne för att ta fram Piper-Heidsieck Essentiel by Essi är en perfekt kombination av expertis inom vintillverkning och professionell vinprovning, säger Benoît Collard, Global Executive Director vid Piper-Heidsieck.  

* Régis Camus, Piper-Heidsiecks källarmästare, har vunnit titeln världens bästa champagnemakare i International Wine Challenge åtta gånger sedan 2002.

Så tillverkas Piper-Heidsieck
Foto: blog.luebecker-hafenforum.de

Systerfartyg till Meriaura

VG-Shipping som hör till Meriaura Group har köpt två lastfartyg och kontrollerar därmed tjugo fartyg
Läs mer »
Foto: Meriaura

Prima Shipping köper Antonia

Finländska Prima Shipping växer och har köpt torrlastaren M/S Antonia från Helmer Lundström Ab som
Läs mer »

Slimmat Alandia siktar på Europa

Åländska sjöförsäkringsbolaget Alandia vädrar nya marknader efter vårens och sommarens affärer där man strategiskt gått in för att koncen
Läs mer »

Hälsningar från Asien

Att välja en karriär till sjöss gör det möjligt att arbeta över hela världen.
Läs mer »

Hårda krav på fartygsutsläpp

Den internationella sjöfarten är satt under hård press beträffande utsläppen från fartygen.
Läs mer »

Lotspriser stiger inte

För andra året i följd väljer finländska lotsorganisationen Finnpilot att inte höja proserna fö
Läs mer »