• Viking Lines Key Account Manager Katarina Kneck och försäljningsrepresentant Patricia Toledano mottog priset den 25 april 2018.
    Viking Lines Key Account Manager Katarina Kneck och försäljningsrepresentant Patricia Toledano mottog priset den 25 april 2018.
  • Viking Lines Key Account Manager Katarina Kneck och försäljningsrepresentant Patricia Toledano mottog priset den 25 april 2018.

Servicepris till Viking Line

Inom servicebranschen är det viktigt att ”underpromise and overdeliver”, som det heter på engelska. En nöjd kund och så vidare är vägen till framgång. Därför är det lätt att förstå Viking Lines stolthet över att fem gånger av sju möjliga de senaste åren ha utsetts till det rederi som ger bäst service på Östersjön. I går var det dags igen då rederiet fick sin femte titel av det svenska folket.

Den riksrepresentativa undersökningen Service Score mäter varje år kundnöjdheten hos svenska företag, myndigheter och organisationer. Service Score har de senaste sju åren mätt kundnöjdhet och bemötande i en rad olika tjänstebranscher. Viking Line som i år nominerades tillsammans med två andra rederier i kategorin Transporter till sjöss, tilldelades vid prisutdelningen den 25 april 2018 utmärkelsen Bästa Service.

– Det är våra 6,5 miljoner kunder som ska stå i centrum hos Viking Line. Vårt viktigaste uppdrag är att se till att alla blir så väl omhändertagna och bortskämda hos oss, som möjligt. Att vi nu vinner Service Score för femte gången är förstås en stor ära och ett kvitto på att vi fokuserar på rätt saker. Men det finns inget tak för hur bra servicen kan bli, så det här priset gör oss både glada och sporrade att fortsätta utveckla en service av högsta kvalitet, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.

Service Score mäter årligen kundupplevelsen hos över 170 svenska företag, myndigheter och organisationer i 20-talet olika branscher. Ett riksrepresentativt urval av drygt 3.000 svenska konsumenter svarar i årets mätning på frågor om hur servicen och kundbemötandet fungerar.Viking Line har vunnit priset i sin kategori åren 2013, 2014, 2016, 2017 och 2018. Övriga pristagare i resebranschen i år är bland annat SAS, Ving och Flygbussarna.

Så här ser båten ut i dag. Foto: Julia Sjöström.

Nu får Jögge tillbaka sin öka

En stormig sommardag år 2002 slet sig Jörgen Mansnerus’ nybyggda Kökarsöka mitt på Ålands hav och gick inte att hitta.
...

Läs mer »
Ville Haapasaari, Port of Helsinki.

Talare redo för Sjöfartens dag

Inkommande torsdag den 24 maj smäller det till i Mariehamn på Åland – det är dags för en ny upplaga av Sjöfartens dag.

Läs mer »
Från vänster Kiku Stenbäck, Britt-Inger Wahe, Kenneth Holmström, Ulla Vuolteenaho-Janzon, Lasse Hagström, Paul Rasmussen, Björn-Olof Erikson och Jan Grönstrand.

Danskt virke till ny Ålandsskuta

Arbetet med skutbygget Emelia går vidare med blicken stadigt på framtiden.

Läs mer »
Informationsdirektören Johanna Boijer-Svahnström är ny i ledningsgruppen.

Viking stärker ledningsgrupp

I dag redovisar Viking Line Abp sina siffror för årets första kvartal på vilket förväntningarna är höga.

Läs mer »
Nextjet i konkurs.

Nextjet i konkurs, kris för Åland

Flygbolaget Nextjet har försatts i konkurs per i dag onsdag.

Läs mer »
Frivilliga kirurger gör skillnad. Foto: Mercy Ships.

Gyllene läge att hjälpa de svagaste

Det är mindre än två veckor kvar tills...

Läs mer »