• Viking Lines Key Account Manager Katarina Kneck och försäljningsrepresentant Patricia Toledano mottog priset den 25 april 2018.
    Viking Lines Key Account Manager Katarina Kneck och försäljningsrepresentant Patricia Toledano mottog priset den 25 april 2018.
  • Viking Lines Key Account Manager Katarina Kneck och försäljningsrepresentant Patricia Toledano mottog priset den 25 april 2018.

Servicepris till Viking Line

Inom servicebranschen är det viktigt att ”underpromise and overdeliver”, som det heter på engelska. En nöjd kund och så vidare är vägen till framgång. Därför är det lätt att förstå Viking Lines stolthet över att fem gånger av sju möjliga de senaste åren ha utsetts till det rederi som ger bäst service på Östersjön. I går var det dags igen då rederiet fick sin femte titel av det svenska folket.

Den riksrepresentativa undersökningen Service Score mäter varje år kundnöjdheten hos svenska företag, myndigheter och organisationer. Service Score har de senaste sju åren mätt kundnöjdhet och bemötande i en rad olika tjänstebranscher. Viking Line som i år nominerades tillsammans med två andra rederier i kategorin Transporter till sjöss, tilldelades vid prisutdelningen den 25 april 2018 utmärkelsen Bästa Service.

– Det är våra 6,5 miljoner kunder som ska stå i centrum hos Viking Line. Vårt viktigaste uppdrag är att se till att alla blir så väl omhändertagna och bortskämda hos oss, som möjligt. Att vi nu vinner Service Score för femte gången är förstås en stor ära och ett kvitto på att vi fokuserar på rätt saker. Men det finns inget tak för hur bra servicen kan bli, så det här priset gör oss både glada och sporrade att fortsätta utveckla en service av högsta kvalitet, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.

Service Score mäter årligen kundupplevelsen hos över 170 svenska företag, myndigheter och organisationer i 20-talet olika branscher. Ett riksrepresentativt urval av drygt 3.000 svenska konsumenter svarar i årets mätning på frågor om hur servicen och kundbemötandet fungerar.Viking Line har vunnit priset i sin kategori åren 2013, 2014, 2016, 2017 och 2018. Övriga pristagare i resebranschen i år är bland annat SAS, Ving och Flygbussarna.

Foto: blog.luebecker-hafenforum.de

Systerfartyg till Meriaura

VG-Shipping som hör till Meriaura Group har köpt två lastfartyg och kontrollerar därmed tjugo fartyg
Läs mer »
Foto: Meriaura

Prima Shipping köper Antonia

Finländska Prima Shipping växer och har köpt torrlastaren M/S Antonia från Helmer Lundström Ab som
Läs mer »

Slimmat Alandia siktar på Europa

Åländska sjöförsäkringsbolaget Alandia vädrar nya marknader efter vårens och sommarens affärer där man strategiskt gått in för att koncen
Läs mer »

Hälsningar från Asien

Att välja en karriär till sjöss gör det möjligt att arbeta över hela världen.
Läs mer »

Hårda krav på fartygsutsläpp

Den internationella sjöfarten är satt under hård press beträffande utsläppen från fartygen.
Läs mer »

Lotspriser stiger inte

För andra året i följd väljer finländska lotsorganisationen Finnpilot att inte höja proserna fö
Läs mer »