Rekordstart för Wasaline

Sommaren är inte vbara varm, solig och skön. För Wasaline är den rentav glödhet! Färska siffror visar nytt passagerarrekord för juni måpnad och inför juli ser det också hyggligt ut.

NLC Ferry Ab Oy med marknadsföringsnamnet Wasaline transporterade sammanlagt 23.293 passagerare i juni månad jämfört med fjolårets 21.247 passagerare. Under årets två första kvartal (januari-juni) har Wasaline transporterat 90.859 passagerare, en ökning med 11,6 % jämfört med tidigare rekordår.

Även på bilsidan pekar det uppåt med rekordantal personbilar, totalt 5 562 enheter, eller 13,8 % fler än i juni 2017. Bilarnas andel ökade under perioden januari-juni med +12,0 % (totalt 18.451 enheter). Även frakttrafiken har piggnat till i år, från årets början har frakten ökat med + 2,2% (8 319 enheter).

Under årets två första kvartal har Wasaline lyckats öka sina marknadsandelar på den svenska marknaden. Det är även anmärkningsvärt att andelen svenska resenärer ökat, ökningen syns tydligt i antalet personbilar som rest från Sverige till Finland. I och med det här har även hotellnätterna i Vasa, bokade via Wasaline, ökat med 32,7 % jämfört med fjolåret. I Umeå har hotellövernattningarna bokade via Wasaline minskat en aning, totalt -6,5 %.

– Jag är glad för att vi har inlett sommarsäsongen med en ny rekordmånad i Kvarkentrafiken och ökat omsättningen på alla segment sammanlagt 2,5 % jämfört med fjolåret. Även juli ser mycket lovande ut, vi jobbar hårt för att nå vår målsättning i juli, säger vd Peter Ståhlberg.

M/S Wasa Express anländer Vasa.

Populärt med sommarkryss

Det är under sommarens semestrar som den största delen av rederiernas intänkter ska in.
Läs mer »

Rekordstart för Wasaline

Sommaren är inte vbara varm, solig och skön. För Wasaline är den rentav glödhet!
Läs mer »
Foto: Yvonne Lindeman

Shantyhyllning i Mariehamn

Historien får aldrig glömmas bort. Att vi i dag kan dra nytta av sjöfarten är ett resultat av uppoffringar bortom det begripliga.
Läs mer »
M/S Hamburg anländer onsdag.

M/S Hamburg först under tät vecka

I dag är M/S Hamburg på besök i Mariehamn.
Läs mer »
Elektra som går mellan Pargas och Nagu.

Nytt prestigepris för Elektra

Finferries hybridfärja Elektra har för andra gången i år vunnit ett internationellt pris.
Läs mer »

Nytt lyft för svensk sjöfart

Regeringen i Sverige har
Läs mer »