Rekordstart för Wasaline

Sommaren är inte vbara varm, solig och skön. För Wasaline är den rentav glödhet! Färska siffror visar nytt passagerarrekord för juni måpnad och inför juli ser det också hyggligt ut.

NLC Ferry Ab Oy med marknadsföringsnamnet Wasaline transporterade sammanlagt 23.293 passagerare i juni månad jämfört med fjolårets 21.247 passagerare. Under årets två första kvartal (januari-juni) har Wasaline transporterat 90.859 passagerare, en ökning med 11,6 % jämfört med tidigare rekordår.

Även på bilsidan pekar det uppåt med rekordantal personbilar, totalt 5 562 enheter, eller 13,8 % fler än i juni 2017. Bilarnas andel ökade under perioden januari-juni med +12,0 % (totalt 18.451 enheter). Även frakttrafiken har piggnat till i år, från årets början har frakten ökat med + 2,2% (8 319 enheter).

Under årets två första kvartal har Wasaline lyckats öka sina marknadsandelar på den svenska marknaden. Det är även anmärkningsvärt att andelen svenska resenärer ökat, ökningen syns tydligt i antalet personbilar som rest från Sverige till Finland. I och med det här har även hotellnätterna i Vasa, bokade via Wasaline, ökat med 32,7 % jämfört med fjolåret. I Umeå har hotellövernattningarna bokade via Wasaline minskat en aning, totalt -6,5 %.

– Jag är glad för att vi har inlett sommarsäsongen med en ny rekordmånad i Kvarkentrafiken och ökat omsättningen på alla segment sammanlagt 2,5 % jämfört med fjolåret. Även juli ser mycket lovande ut, vi jobbar hårt för att nå vår målsättning i juli, säger vd Peter Ståhlberg.

M/S Wasa Express anländer Vasa.
Notarius Publicus Rainer Åkerblom sköter det åländska fartygsregistret.

Han är Ålands eget fartygsregister

På Åland utgörs fartygsregistret av i huvudsak en person.
Läs mer »

Anders Wiklöf växer i Alandia

Enmanskoncernen Wiklöf Holding Ab växer i Försäkringsaktiebolaget Alandia efter att ha köpt Eckerö Shipping Ab:s aktier i försäkringsbola
Läs mer »
Foto från www.balticshipping.com.

Aalto Shipping fortsätter växa

Finländska nykomlingen Aalto Shipping som inledde verksamheten i våras köpte i går sitt tredje fartyg på kort tid.
Läs mer »
Efter renoveringen. Foto: Sammeli Korhonen/ Syke.

Aranda tillbaka till sjöss

Finländska forskningsfartyget Aranda är tillba
Läs mer »

Här är det bara kvinnor till rors

Inom handelssjöfarten pågår ett intensivt arbete med att locka fler kvinnor till sjöss där männen traditionellt sett varit flest.
Läs mer »
Foto: Stefan Norrgrann

Kryssningsjätte till Kapellskär

Ett av världens absolut största kryssningsfartyg M/S Meraviglia befinner sig i Kapellskär i dag där några (ca 4.000) av hennes 5.200 pass
Läs mer »