Rekordsommar för Viking Line

Det är fortfarande högsäsong men ändå dags att summera sommaren så här långt. För Viking Lines vidkommande handlar det om rekordsiffror! För första gången någonsin nådde passagerarantalet över en miljon (1.021.890) samtidigt som antalet fordon växte med starka fjorton procent, jämfört med i fjol, till 138.168.

För största tillväxten stod Helsingfors-Tallinn linjen där Viking Line i sommar erbjöd tolv avgångar dagligen. Viking Line svarade på den stora efterfrågan genom att ta in ett nytt fartyg, Viking FSTR, dvs. Faster, som trafikerar rutten under tiden 10.4–22.10. Totalt transporterade Viking Line 378.704 passagerare på denna rutt under julimånad, eller 24 procent fler än året innan.

Tillväxt kunde skönjas även på flera av de övriga rutterna bland annat i kryssningstrafiken från Stockholm till Mariehamn samt på kortrutten mellan Mariehamn och Kapellskär. Trafiken på långrutterna mellan Finland och Sverige var stabil. De internationella kundernas antal var större än under tidigare år – en trend som redan märkts en längre tid.

”Vi är mycket nöjda med passagerarantalets utveckling i juli och glada över att så många väljer att åka med våra fartyg. Priskonkurrensen har denna sommar varit stenhård och det har varit kunderna till gagn”, säger Viking Lines verkställande direktör Jan Hanses.

Viking Line har sedan trafiken inleddes 1959 transporterat över 217 miljoner passagerare.

Populärt med sommarkryss

Det är under sommarens semestrar som den största delen av rederiernas intänkter ska in.
Läs mer »

Rekordstart för Wasaline

Sommaren är inte vbara varm, solig och skön. För Wasaline är den rentav glödhet!
Läs mer »
Foto: Yvonne Lindeman

Shantyhyllning i Mariehamn

Historien får aldrig glömmas bort. Att vi i dag kan dra nytta av sjöfarten är ett resultat av uppoffringar bortom det begripliga.
Läs mer »
M/S Hamburg anländer onsdag.

M/S Hamburg först under tät vecka

I dag är M/S Hamburg på besök i Mariehamn.
Läs mer »
Elektra som går mellan Pargas och Nagu.

Nytt prestigepris för Elektra

Finferries hybridfärja Elektra har för andra gången i år vunnit ett internationellt pris.
Läs mer »

Nytt lyft för svensk sjöfart

Regeringen i Sverige har
Läs mer »