Ökad efterfrågan inför sommaren

Sommaren är högsäsongen då vänner ska träffas och semesterresorna skapa nya minnen. Detta märker även rederierna som gör allt för att hitta rätta tonen gentemot konsumenterna. Viking Line skickade i veckan ut ett pressmeddelande om den stundande högsäsongen som går ut på att det börjar bli dags att boka om man vill hitta det bästa alternativet.

Bokningsläget för kryssningar och reguljärresor inför sommaren 2017 ser positivt ut för Viking Line, enligt ett pressmeddelande. Intresset från den ryska marknaden har stigit, likaså är bokningsingången från den internationella marknaden större än under motsvarande tid i fjol. Det är därför skäl att boka resan i tid eftersom de mest efterfrågade avgångarna redan börjar fyllas. Priset på resan blir också förmånligare ju tidigare bokningen görs.

Den livligaste säsongen inleds strax före midsommaren. Det totala antalet bokade resor för juni-augusti är nu större än under motsvarande tid i fjol. Men det finns platser kvar för nästan varje dag under sommarens högsäsong. 

– Trenden tycks fortsättningsvis vara att man planerar sin resa med allt kortare varsel. Det finns fortfarande plats på sommarens avgångar, men vill man försäkra sig om en viss dag, till exempel under helgerna, och få ett fördelaktigare pris, så lönar det sig att boka i tid, säger Kaj Takolander, marknadsdirektör för Viking Line.

Utökad kapacitet på Helsingfors – Tallinnrutten

Efterfrågan på resor mellan Helsingfors och Tallinn är stor under sommarmånaderna. Viking Line ökar kapaciteten på denna rutt genom att i sommar erbjuda upp till 12 turer dagligen mellan de två huvudstäderna. Förutom att Mariella och Gabriella gör dagskryssningar till Tallinn, trafikerar den nya katamaranen Viking FSTR under tiden 10.4–22.10 på denna rutt.

De mest populära hotellen i Viking Lines försäljning är:

Stockholm: Scandic Malmen.

Helsingfors: Scandic Grand Marina samt Original Sokos Hotel Presidentti (nyrenoverat).

Åbo: Holiday Club Caribia samt Original Sokos Hamburger Börs.

Tallinn: Original Sokos Hotel Viru samt Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa hotell.

Åland: Park Alandia (nyrenoverat) samt Pommern (nyrenoverat).

De mest populära resmålen på de orter dit Viking Line trafikerar är:

Stockholm: Junibacken, ABBA The Museum och Gröna Lund.

Helsingfors: Sea Life och Borgbacken.

Åbo: Muminvärlden, JukuPark.

Tallinn: Flyghamnen, TV-tornet samt djurparken Tallinn Zoo.

Åland: Mariebad, Ålands Sjöfartsmuseum och Smart Park. Park Alandia, Åland.