Ny terminal för Eckerö Line

Den nya Västra terminalen 2 i Helsingfors är invigd. I början av juni flyttar Eckerö Lines trafik över till den nya terminalen, vilket kommer att innebära smidigare och enklare resor än tidigare. I ett uttalande från rederiet skriver Taru Keronen, vd för Eckerö Line:

”En bra kryssning inleds redan då man stiger in i terminalen. Detta har uppmärksammats väl i den nya Västra terminalen 2. Terminalen, som invigdes måndagen den 27 februari, är ljus och erbjuder havsutsikt. De största förbättringarna i jämförelse med den tidigare Västra terminalen är förkortade gångavstånd och miljövänlighet. Den nya terminalen är bland annat upplyst med hjälp av energi från solpaneler, dessutom gör smidigare förbindelser med kollektivtrafik att personbilstrafiken i hamnen minskar. Terminalen har byggts av Helsingin Satama och planerats av Tuomas Silvennoinen (PES-Arkkitehdit).”

– Vi på Eckerö Line vill erbjuda våra kunder en flykt från vardagen, oberoende av om det gäller ett par timmar eller flera dagar. Den nya Västra terminalen gör resande med färja allt lättare och behagligare både för semester- och arbetsresenärer, säger Taru Keronen, VD på Eckerö Line.

Unika huvudstäder

Eckerö Line som ingår i Rederi Ab Eckerö-koncernen började trafikera färjelinjen Helsingfors-Tallinn år 1994. Företaget har under sin över 20-åriga verksamhet sett hur intresset för rutten har ökat både bland finländska och utländska resenärer. Åtminstone de asiatiska turisterna har hittat färjealternativet för att resa från Helsingfors till Tallinn, också från Estland kommer det fler och fler resenärer till Finland, speciellt under sportlovssäsongen.

– Till och med på en global skala mätt är det unikt att två huvudstäder ligger så nära varandra. Det är mycket viktigt att hamnarna i både Helsingfors och Tallinn utvecklas så att de lockar fler resenärer både på kryssning och till Helsingfors, säger Keronen.

Under fjolåret transporterade Eckerö Line 1.455.000 passagerare mellan de två huvudstäderna.