Ny projektchef på Foreship

Finländska Foreship med kontor bland annat i Mariehamn har utsett Viktor Gingsjö till ny chef för en ny projektledningsgrupp. Tjänsten är ny och ska ses som ett svar på ökande efterfrågan av företagets tjänster – arkitektur och ingenjörskap för hela sjöfarten. Gingsjö som tillträder i morgon, den 1 september, baseras vid kontoret på Åland. Han har erfarenhet av såväl nybyggen som ombyggnader, särskilt inom kryssningsindustrin. Dessutom är Viktor Gingsjö mycket väl insatt i användandet av LNG som bränsle.

Viktoar Gingsjö ska leda ett team av konsulter inom projektledning ochteknisk förvaltning för rederier som söker komplexa tjänster, inklusive installationer baserade på alternativ till bränsleolja och spillvärmehanteringssystem.

– Under de senaste två åren har det skett en betydande ökning av efterfrågan från våra kunder på projektledningstjänsterna från Foreship", säger Lauri Haavisto, vd, Foreship. Den nya avdelningen med Viktor återspeglar det goda arbete han gjort hittills, men representerar också en strategisk utvidgning av de tjänster vi erbjuder. Att samla vår projektledning i ett team klargör det kompletta paketet av tjänster som är tillgängligt för ägarna från Foreship och förbättra vår flexibilitet och respons.

Haavisto tillägger att förutom sin kärnstyrka inom design och teknik vill Foreship växa genom att locka personal med annorlunda "operativa" färdigheter för att möta industrins efterfrågan.

Notarius Publicus Rainer Åkerblom sköter det åländska fartygsregistret.

Han är Ålands eget fartygsregister

På Åland utgörs fartygsregistret av i huvudsak en person.
Läs mer »

Anders Wiklöf växer i Alandia

Enmanskoncernen Wiklöf Holding Ab växer i Försäkringsaktiebolaget Alandia efter att ha köpt Eckerö Shipping Ab:s aktier i försäkringsbola
Läs mer »
Foto från www.balticshipping.com.

Aalto Shipping fortsätter växa

Finländska nykomlingen Aalto Shipping som inledde verksamheten i våras köpte i går sitt tredje fartyg på kort tid.
Läs mer »
Efter renoveringen. Foto: Sammeli Korhonen/ Syke.

Aranda tillbaka till sjöss

Finländska forskningsfartyget Aranda är tillba
Läs mer »

Här är det bara kvinnor till rors

Inom handelssjöfarten pågår ett intensivt arbete med att locka fler kvinnor till sjöss där männen traditionellt sett varit flest.
Läs mer »
Foto: Stefan Norrgrann

Kryssningsjätte till Kapellskär

Ett av världens absolut största kryssningsfartyg M/S Meraviglia befinner sig i Kapellskär i dag där några (ca 4.000) av hennes 5.200 pass
Läs mer »