Nu startar Vikingbygget i Kina

Våren 2017 kom Viking Line efter intensiva förhandlingar överens om att kinesiska varvet XSI ska bygga ett nytt fartyg för linjen Stockholm-Åland-Åbo. I dag, den 3 september, inleds byggnadsarbetet.

Under en traditionsenlig Steel Cutting-ceremoni skärs de första stålbitarna ut. Fartyget blir ett av världens mest klimatsmarta passagerarfartyg. Nybyggnadsprojektet har föregåtts av omfattande planerings- och utvecklingsarbete med syftet att skapa ett fartyg som representerar en helt ny och unik fartygsgeneration. I arbetet har man engagerat ett flertal finländska och europeiska leverantörer. Fartyget inleder sin trafik i början av år 2021 på linjen Åbo–Mariehamn–Stockholm.

Det nya fartyget kommer att få en unik och öppen design där skärgårdsutsikten är i fokus. Tack vare stora panoramafönster kommer resenärerna att sitta på första parkett och få uppleva skärgården på ett helt nytt sätt.

– Vi vill visa våra resenärer arkipelagen som de aldrig sett den förr. Bolagets rötter härstammar från skärgården och det vill vi gärna att syns i vår verksamhet. Ombord finns inget som skymmer sikten, havets närvaro är total. För att fortsätta värna om vår unika havsmiljö använder vi oss av nya innovationer. Med miljö och komfort i första rummet tar morgondagens reseupplevelse form, säger Jan Hanses vd för Viking Line

Den svenska arkitektbyrån Koncept Stockholm har valts att inreda Viking Lines nya fartyg. Valet stod mellan flera välrenommerade arkitektkontor där Koncept Stockholm stack ut med sin mycket attraktiva kombination av skandinavisk lätthet och lekfullhet. För Viking Line är det viktigt att arkitekterna bidrar till en lockande reseupplevelse som fungerar för såväl kryssningsresenärer, barnfamiljer, konferensgäster som den omfattande frakttrafiken mellan länderna. I projektet har man även tagit i beaktande de internationella gästerna, som kanske aldrig tidigare upplevt skärgårdsvyer som denna rutt erbjuder.

Det nya fartyget är till sin storlek större än miljöpionjären Viking Grace, världens första stora LNG-drivna passagerarfartyg, men beräknas förbruka ca tio procent mindre bränsle. Optimering av energi och miljöanpassade lösningar har legat i fokus under hela projektet och fartyget kommer att bli ett av världens mest energieffektiva fartyg.

Fakta om det nya fartyget

Levereras i slutet av 2020
Beräknad trafikstart i början av 2021 på linjen Åbo–Åland–Stockholm
Passagerarkapacitet 2 800 resenärer
Hytter 922
Besättning ca 200 personer
Längd 218 meter, bruttodräktighet 63 000 ton
Fraktkapacitet 1 500 meter
Isklass 1 A Super
Drivmedel LNG, flytande naturgas
Byggs på varvet Xiamen Shipbuilding Industry Co, Ltd i Kina
Samarbetpartners: Wärtsilä, ABB Marine, Kone, Koncept Stockholm, Deltamarin, Almaco med flera

Notarius Publicus Rainer Åkerblom sköter det åländska fartygsregistret.

Han är Ålands eget fartygsregister

På Åland utgörs fartygsregistret av i huvudsak en person.
Läs mer »

Anders Wiklöf växer i Alandia

Enmanskoncernen Wiklöf Holding Ab växer i Försäkringsaktiebolaget Alandia efter att ha köpt Eckerö Shipping Ab:s aktier i försäkringsbola
Läs mer »
Foto från www.balticshipping.com.

Aalto Shipping fortsätter växa

Finländska nykomlingen Aalto Shipping som inledde verksamheten i våras köpte i går sitt tredje fartyg på kort tid.
Läs mer »
Efter renoveringen. Foto: Sammeli Korhonen/ Syke.

Aranda tillbaka till sjöss

Finländska forskningsfartyget Aranda är tillba
Läs mer »

Här är det bara kvinnor till rors

Inom handelssjöfarten pågår ett intensivt arbete med att locka fler kvinnor till sjöss där männen traditionellt sett varit flest.
Läs mer »
Foto: Stefan Norrgrann

Kryssningsjätte till Kapellskär

Ett av världens absolut största kryssningsfartyg M/S Meraviglia befinner sig i Kapellskär i dag där några (ca 4.000) av hennes 5.200 pass
Läs mer »