• Foto: Jörgen Pettersson
    Foto: Jörgen Pettersson
  • Foto: Jörgen Pettersson

Nu är dags att söka till sjöss

Är du intresserad av att jobba utomlands och göra internationell karriär? Då kan Sjöfartsgymnasiet vara nåt för dig! Den 14 mars inleds följande så kallade inriktningsstudier:

Däcks- och maskinreparatör. Utbildningen ger möjlighet till många olika behörigheter som vaktman, maskinman/matros, förare, reparatör/båtsman, skeppare i inrikestrafik och maskinskötare, beroende på studiernas omfattning och mängden fartygsförlagd praktik.

Fartygselektriker. Denna inriktning ger dig behörighetsbrev som fartygselektriker och möjligheter till arbete ombord på fartyg med hela världen som arbets­fält. 

Vaktmaskinmästare. Som vaktmaskinmästare kommer du att jobba som maskinbefäl ombord på fartyg. Dina arbetsuppgifter är att vara arbetsledare för manskap, samt sköta drift och underhåll av maskiner och anläggningar ombord.

Vaktstyrman. Efter utbildningen kan du arbeta som vakthavande styrman ombord på fartygen eller som befälhavare på mindre fartyg (Förordning 166/2013). Dina arbetsuppgifter är att som vakthavande befäl sköta framfarten av fartyget och/eller vara arbetsledare för manskap.

– Om du har en vaktmansutbildning eller någon gymnasieutbildning, hör gärna av dig till oss så berättar vi mera. Saknar du vaktmansutbildningen som krävs för examen/behörighet kan du skaffa dig den senare, förklarar vikarierande platsansvarig lektor Stig Lindberg.

Utbildningarna är heltidsstudier och omfattar resten av läsåret 2017-2018 samt läsåren 2018-2019 och 2019-2020. Senast den 28 februari 2018 måste du anmäla dig.

För mera information ring +358 18 532 299 eller mejla sjofartsgymnasiet@ha.ax.

Foto: blog.luebecker-hafenforum.de

Systerfartyg till Meriaura

VG-Shipping som hör till Meriaura Group har köpt två lastfartyg och kontrollerar därmed tjugo fartyg
Läs mer »
Foto: Meriaura

Prima Shipping köper Antonia

Finländska Prima Shipping växer och har köpt torrlastaren M/S Antonia från Helmer Lundström Ab som
Läs mer »

Slimmat Alandia siktar på Europa

Åländska sjöförsäkringsbolaget Alandia vädrar nya marknader efter vårens och sommarens affärer där man strategiskt gått in för att koncen
Läs mer »

Hälsningar från Asien

Att välja en karriär till sjöss gör det möjligt att arbeta över hela världen.
Läs mer »

Hårda krav på fartygsutsläpp

Den internationella sjöfarten är satt under hård press beträffande utsläppen från fartygen.
Läs mer »

Lotspriser stiger inte

För andra året i följd väljer finländska lotsorganisationen Finnpilot att inte höja proserna fö
Läs mer »