• Foto: Jörgen Pettersson
    Foto: Jörgen Pettersson
  • Foto: Jörgen Pettersson

Nu är dags att söka till sjöss

Är du intresserad av att jobba utomlands och göra internationell karriär? Då kan Sjöfartsgymnasiet vara nåt för dig! Den 14 mars inleds följande så kallade inriktningsstudier:

Däcks- och maskinreparatör. Utbildningen ger möjlighet till många olika behörigheter som vaktman, maskinman/matros, förare, reparatör/båtsman, skeppare i inrikestrafik och maskinskötare, beroende på studiernas omfattning och mängden fartygsförlagd praktik.

Fartygselektriker. Denna inriktning ger dig behörighetsbrev som fartygselektriker och möjligheter till arbete ombord på fartyg med hela världen som arbets­fält. 

Vaktmaskinmästare. Som vaktmaskinmästare kommer du att jobba som maskinbefäl ombord på fartyg. Dina arbetsuppgifter är att vara arbetsledare för manskap, samt sköta drift och underhåll av maskiner och anläggningar ombord.

Vaktstyrman. Efter utbildningen kan du arbeta som vakthavande styrman ombord på fartygen eller som befälhavare på mindre fartyg (Förordning 166/2013). Dina arbetsuppgifter är att som vakthavande befäl sköta framfarten av fartyget och/eller vara arbetsledare för manskap.

– Om du har en vaktmansutbildning eller någon gymnasieutbildning, hör gärna av dig till oss så berättar vi mera. Saknar du vaktmansutbildningen som krävs för examen/behörighet kan du skaffa dig den senare, förklarar vikarierande platsansvarig lektor Stig Lindberg.

Utbildningarna är heltidsstudier och omfattar resten av läsåret 2017-2018 samt läsåren 2018-2019 och 2019-2020. Senast den 28 februari 2018 måste du anmäla dig.

För mera information ring +358 18 532 299 eller mejla sjofartsgymnasiet@ha.ax.

Fritt fall för Lundqvists

Vinstmaskinen Lundqvist Rederierna hackar rejält.
Läs mer »
Foto: Sumitomo Heavy Industries (2014)

Dubbla tankers döpta i Japan

M/T Sword och M/T Lancing är namnen på de två tankers som förra veckan döptes i Japan av beställarna Lu
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson.

Fullsatt Silver Spirit i Mariehamn

Nio år gamla kryssningsfartyget M/S Silver Spirit förtöjde i morse vid Birkaterminalen i Västerhamn med hjälp av assistans från
Läs mer »
M/S Finlandia. Foto: Jörgen Pettersson

Kraftig ökning för Eckerö Line

Tack vare fler turer mellan Helsingfors och Tallinn samt ökad efterfrågan bland särskilt utländska resanden har antalet passagerare för E
Läs mer »

IT-miljonär på Ålandsbesök

Sent på måndagskvällen anlände lyxjakten Africa I till Mariehamn och förtöjde söder om Pommern, vid ÅSS-marinan.
Läs mer »

Solen bra för rederierna

Viking Lines passagerarvolym för samtliga rutter uppgick i juli till siffran 951.010 passagerare.
Läs mer »