• Från vänster utskottsrådet Juha Perttula, Mats Löfström och kommunikationsutskottets ordförande Ari Jalonen.
    Från vänster utskottsrådet Juha Perttula, Mats Löfström och kommunikationsutskottets ordförande Ari Jalonen.
  • Från vänster utskottsrådet Juha Perttula, Mats Löfström och kommunikationsutskottets ordförande Ari Jalonen.

Löfström lyfte sjöfarten i EU

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström var en av riksdagens två representanter då Europaparlamentet och EU ländernas nationella parlament nyligen samlades i Europaparlamentet i Bryssel för att diskutera den kommande långtidsbudgeten för transportprojekt i EU med bland andra EU-kommissionens budgetkommissionär Gunther Oettinger. Med på mötet var också utskottsrådet Juha Perttula och kommunikationsutskottets ordförande Ari Jalonen.

Löfström lyfte i sitt anförande upp behovet av att EU-programmet ”Havets motorvägar” får tillräcklig finansiering i nästa långtidsbudget. Finansiering behövs för att både utveckla och stöda energisparande satsningar som gör att sjöfarten kan möta ambitiösa hållbarhetsmål. Finländska rederier har varit med och visat vägen både gällande LNG och rotorsegel.

– EU programmet Havets motorvägar är viktigt för sjöfarten i Europa och det har delfinansierat flera konkreta och viktiga satsningar i Östersjön som minskat på sjöfartens utsläpp och ökat sjöfartens konkurrenskraft. Bland annat Viking Lines nybygge är med i en helhet med Åbo och Stockholms hamnar och som stöds av EU programmet Havets motorvägar, säger riksdagsledamot Mats Löfström.

Här kan man läsa mer om det projektet.

– Det är viktigt för Åland att sjöfarten är konkurrenskraftig och också har tillgång till EU finansiering, eftersom det gör att projekt som också gynnar kommunikationerna till och från Åland samt vårt maritima kluster kan få delfinansiering. Över 70 procent av EU:s transportbudget används i dag på järnväg och enbart 4 procent går till sjöfarten. Jag både hoppas och tror att det är möjligt för sjöfarten att få en större del av kakan eftersom det finns många goda hållbarhetsprojekt inom näringen. Det är också mycket viktigt att sjöfarten som bransch aktivt håller sig framme, säger Löfström.

Den finländska sjöfarten är med hela sitt kluster lika betydelsefull som skogsindustrin vilket är lätt att glömma bort.
 

Notarius Publicus Rainer Åkerblom sköter det åländska fartygsregistret.

Han är Ålands eget fartygsregister

På Åland utgörs fartygsregistret av i huvudsak en person.
Läs mer »

Anders Wiklöf växer i Alandia

Enmanskoncernen Wiklöf Holding Ab växer i Försäkringsaktiebolaget Alandia efter att ha köpt Eckerö Shipping Ab:s aktier i försäkringsbola
Läs mer »
Foto från www.balticshipping.com.

Aalto Shipping fortsätter växa

Finländska nykomlingen Aalto Shipping som inledde verksamheten i våras köpte i går sitt tredje fartyg på kort tid.
Läs mer »
Efter renoveringen. Foto: Sammeli Korhonen/ Syke.

Aranda tillbaka till sjöss

Finländska forskningsfartyget Aranda är tillba
Läs mer »

Här är det bara kvinnor till rors

Inom handelssjöfarten pågår ett intensivt arbete med att locka fler kvinnor till sjöss där männen traditionellt sett varit flest.
Läs mer »
Foto: Stefan Norrgrann

Kryssningsjätte till Kapellskär

Ett av världens absolut största kryssningsfartyg M/S Meraviglia befinner sig i Kapellskär i dag där några (ca 4.000) av hennes 5.200 pass
Läs mer »