• M/S Finlandia. Foto: Jörgen Pettersson
    M/S Finlandia. Foto: Jörgen Pettersson
  • Taru Keronen är vd för Eckerö Line.
    Taru Keronen är vd för Eckerö Line.
  • M/S Finlandia. Foto: Jörgen Pettersson
  • Taru Keronen är vd för Eckerö Line.

Kraftig ökning för Eckerö Line

Tack vare fler turer mellan Helsingfors och Tallinn samt ökad efterfrågan bland särskilt utländska resanden har antalet passagerare för Eckerö Line ökat kraftigt. Under årets första sju månader har passagerarantalet vuxit med hela 17 procent jämfört med år 2017. I juli räknade man in 213.000 resenärer vilket är 29 procent mer än i fjol! Detta är ett kvitto på att expansionsplanerna som Ålands Sjöfart tidigare berättade om var strategiskt riktiga.

De estniska passagerarna har ökat mest och är 88 procent fler än i fjol. Skälen är flera och kan sammanfattas med höjd ekonomisk aktivitet i såväl Finland som Estland samt den utökade turlistan. Till detta ska sedan läggas allt större intresse från utlandet för resor mellan Tallinn och Helsingfors. De flesta av de internationella gästerna kommer från närliggande länder som Estland, Ryssland, Ukraina, Lettland, Polen och Litauen men intresset växer även från mer avlägsna länder såsom USA, Tyskland, Spanien och Frankrike. Den största tillväxten kommer från turister från Sydkorea (+420 %), Vitryssland (+179%) och Indien (+141%).

– Estland är högintressant för finländarna som ett snabbt resmål och vår varma juli satte ytterligare fart på det. I Estland är det enkelt att resa, det är förmånligt och fullt av aktiviteter, säger Eckerö Lines vd Taru Keränen som nyligen utsågs till en av Finlands 100 mest inflytelserika kvinnor i affärslivet.

Eckerö Line har avtal med över fyrtio olika hotell i Tallinn och ser också en tydlig trend att allt fler finländare tar bilen med sig på semestern. Antalet personbilar ökade med 46 procent i juli år jämfört med i fjol.

Ombord på M/S Finlandia

Fritt fall för Lundqvists

Vinstmaskinen Lundqvist Rederierna hackar rejält.
Läs mer »
Foto: Sumitomo Heavy Industries (2014)

Dubbla tankers döpta i Japan

M/T Sword och M/T Lancing är namnen på de två tankers som förra veckan döptes i Japan av beställarna Lu
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson.

Fullsatt Silver Spirit i Mariehamn

Nio år gamla kryssningsfartyget M/S Silver Spirit förtöjde i morse vid Birkaterminalen i Västerhamn med hjälp av assistans från
Läs mer »
M/S Finlandia. Foto: Jörgen Pettersson

Kraftig ökning för Eckerö Line

Tack vare fler turer mellan Helsingfors och Tallinn samt ökad efterfrågan bland särskilt utländska resanden har antalet passagerare för E
Läs mer »

IT-miljonär på Ålandsbesök

Sent på måndagskvällen anlände lyxjakten Africa I till Mariehamn och förtöjde söder om Pommern, vid ÅSS-marinan.
Läs mer »

Solen bra för rederierna

Viking Lines passagerarvolym för samtliga rutter uppgick i juli till siffran 951.010 passagerare.
Läs mer »