• M/S Finlandia. Foto: Jörgen Pettersson
    M/S Finlandia. Foto: Jörgen Pettersson
  • Taru Keronen är vd för Eckerö Line.
    Taru Keronen är vd för Eckerö Line.
  • M/S Finlandia. Foto: Jörgen Pettersson
  • Taru Keronen är vd för Eckerö Line.

Kraftig ökning för Eckerö Line

Tack vare fler turer mellan Helsingfors och Tallinn samt ökad efterfrågan bland särskilt utländska resanden har antalet passagerare för Eckerö Line ökat kraftigt. Under årets första sju månader har passagerarantalet vuxit med hela 17 procent jämfört med år 2017. I juli räknade man in 213.000 resenärer vilket är 29 procent mer än i fjol! Detta är ett kvitto på att expansionsplanerna som Ålands Sjöfart tidigare berättade om var strategiskt riktiga.

De estniska passagerarna har ökat mest och är 88 procent fler än i fjol. Skälen är flera och kan sammanfattas med höjd ekonomisk aktivitet i såväl Finland som Estland samt den utökade turlistan. Till detta ska sedan läggas allt större intresse från utlandet för resor mellan Tallinn och Helsingfors. De flesta av de internationella gästerna kommer från närliggande länder som Estland, Ryssland, Ukraina, Lettland, Polen och Litauen men intresset växer även från mer avlägsna länder såsom USA, Tyskland, Spanien och Frankrike. Den största tillväxten kommer från turister från Sydkorea (+420 %), Vitryssland (+179%) och Indien (+141%).

– Estland är högintressant för finländarna som ett snabbt resmål och vår varma juli satte ytterligare fart på det. I Estland är det enkelt att resa, det är förmånligt och fullt av aktiviteter, säger Eckerö Lines vd Taru Keränen som nyligen utsågs till en av Finlands 100 mest inflytelserika kvinnor i affärslivet.

Eckerö Line har avtal med över fyrtio olika hotell i Tallinn och ser också en tydlig trend att allt fler finländare tar bilen med sig på semestern. Antalet personbilar ökade med 46 procent i juli år jämfört med i fjol.

Ombord på M/S Finlandia
Foto: blog.luebecker-hafenforum.de

Systerfartyg till Meriaura

VG-Shipping som hör till Meriaura Group har köpt två lastfartyg och kontrollerar därmed tjugo fartyg
Läs mer »
Foto: Meriaura

Prima Shipping köper Antonia

Finländska Prima Shipping växer och har köpt torrlastaren M/S Antonia från Helmer Lundström Ab som
Läs mer »

Slimmat Alandia siktar på Europa

Åländska sjöförsäkringsbolaget Alandia vädrar nya marknader efter vårens och sommarens affärer där man strategiskt gått in för att koncen
Läs mer »

Hälsningar från Asien

Att välja en karriär till sjöss gör det möjligt att arbeta över hela världen.
Läs mer »

Hårda krav på fartygsutsläpp

Den internationella sjöfarten är satt under hård press beträffande utsläppen från fartygen.
Läs mer »

Lotspriser stiger inte

För andra året i följd väljer finländska lotsorganisationen Finnpilot att inte höja proserna fö
Läs mer »