• Wenni och Patrik Laine.
    Wenni och Patrik Laine.
  • Foto: Wasaline.
    Foto: Wasaline.
  • Wenni och Patrik Laine.
  • Foto: Wasaline.

Hockeystjärna valde Wasaline

I dag åker fler än någonsin med M/S Wasa Express från Vasa till Umeå. Förklaringen är den uppgradering som gjordes i juni och som höjer antalet passagerare från 850 till 915.

”Det är historik i Kvarken och första gången Wasa Express avgår från Vasa med 915 passagerare ombord”, säger vd Peter Ståhlberg.

Ståhlberg berättar samtidigt att man nyligen hade storfrämmande i form av hockeyproffset och NHL-stjärnan Patrik Laine, 18, som tycktes stortrivas i maskoten Wennis sällskap! Laine är hemma från Tammerfors men spelar numera för Winnipeg Jets där han gjort en kometsäsong.

Viking-satsning på sommar-Tallinn

Även i år satsar Viking Line på utökad sommartrafik mellan Helsingfors och Tallinn.
Läs mer »
M/S Bothnia hissar den finländska flaggan den 7 juni. På bilden befälhavaren Anssi Partio och Fleet Manager Matti Jerkkola.

Två fartyg får finländsk flagg

Rederiprojektet Aalto Shipping Company går framåt och nådde nyligen en milstolpe då bolaget hissade den finländska flaggan på de
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Saga Pearl II på Ålandsbesök

Sakta men säkert kom lyxiga kryssningsfartyget M/S Saga Pearl II till Mariehamn i dag på morgonen för att stanna hela dagen.
Läs mer »
Foto: Jonathan Pettersson

Från piratattack till lugna Åland

I dag anländer lyxiga kryssningsfartyget M/S Star Breeze för första gången till Fredens öar och Mariehamn med 212 gäster ombord i 106 svi
Läs mer »
Foto: Owe Ehlén

Svensk flagg för åländskt fartyg

Ett av Stockholms just nu mest fotograferade fartyg heter M/S Ann Christine och ägs av åländska Färjsundsterminalen Ab och makarna Anders
Läs mer »
Foto: Janis Pavlus/ TallinkSilja.

Välkommen till Åland, Ola!

Sjökapten Ola Bengtsson från Helsingborg har i sexton år kört Silja Lines fartyg mellan Stockholm och Helsingfors.
Läs mer »