Godbyfartyg stärker Stena

Systerfartygen Misida och Misana som ägs av Godby Shipping ska stärka Stena Lines trafik mellan Rotterdam i Holland och Harwich i England. Fartygen är sedan år 2015 utchartrade till Stena Line men går för ögonblicket i trafik för finländska Transfennica. Den chartern (releten) upphör vid årsskiftet då Misida och Misana ersätter roro-fartygen Capucine och Severine som i dag sköter trafiken. Satsningen betyder att lastkapaciteten öker med tjugo procent på linjen.

”Jag är mycket nöjd att vi nu kan ta följande steg i den strategiska utvecklingen av vår linje Rotterdam (Europoort) – Harwich. Vi har sett en stark tillväxt på transportmarknaden till Storbritannien under flera år och vi har för närvarande en hög nyttjandegrad av kapaciteten. Denna stärks ytterligare av fraktvolymer som anländer till Europoort på järnväg. Den nuvarande järnvägsförbindelsen mellan Poznan i Polen och Europoort, vilken fick nya ägare tidigare i år, fungerar utmärkt. Vi tror att denna kombination av järnvägs- och roro-transporter kommer att öka i framtiden, säger Annika Hult, Trade Director på Stena Line North Sea, enligt Sjöfartstidningen.

”Med byte av tonnage och ökad kapacitet visar vi tydligt att vi kommer att fortsätta erbjuda pålitlig service där vi kan uppfylla framtida efterfrågan. Europoort fortsätter att utvecklas som en viktig frakthub för Stena Line och vi är säkra på att våra kunder kommer att reagera positivt på vår fortsatta expansion.”

Här kan man läsa ett utförligt reportage om hur det är att åka med Misana!

Om detta kan man läsa mer på Sjöfartstidningen och på World Maritime News.

Populärt med sommarkryss

Det är under sommarens semestrar som den största delen av rederiernas intänkter ska in.
Läs mer »

Rekordstart för Wasaline

Sommaren är inte vbara varm, solig och skön. För Wasaline är den rentav glödhet!
Läs mer »
Foto: Yvonne Lindeman

Shantyhyllning i Mariehamn

Historien får aldrig glömmas bort. Att vi i dag kan dra nytta av sjöfarten är ett resultat av uppoffringar bortom det begripliga.
Läs mer »
M/S Hamburg anländer onsdag.

M/S Hamburg först under tät vecka

I dag är M/S Hamburg på besök i Mariehamn.
Läs mer »
Elektra som går mellan Pargas och Nagu.

Nytt prestigepris för Elektra

Finferries hybridfärja Elektra har för andra gången i år vunnit ett internationellt pris.
Läs mer »

Nytt lyft för svensk sjöfart

Regeringen i Sverige har
Läs mer »