Gabriella tillbaka på söndag

Viking Lines M/S Gabriella har i två veckor dockats i Nådendal och återgår i trafik på söndag. Senast fartyget förnyades var våren 2016 då restauranger, nattklubbar och hytter renoverades och nya shoppingmöjligheter lanserades. Den här gången fokuserade arbetet särskilt på restaurangkoncepten, passagerarnas trivsel och fartygets spa & wellnessavdelning.

Under dockningen inleddes arbetet med att förnya restaurangkoncepten ombord på M/S Gabriella som trafikerar rutten Helsingfors-Åland-Stockholm. Fartygets Food Garden har gjorts om till en ny restaurang, À la carte & Seafood Bar. Restaurang Bistrotek i arkaden har gjorts om till en popup-restaurang med varierande teman. Restaurangernas nya koncept lanseras från 1 juni.

À la carte & Seafood Bar bjuder på olika skaldjursrätter. Gästerna får själva välja desserter och ostar från en dessertvagn. Bistrotek i arkaden serverar i fortsättningen mat enligt street food-konceptet. Den första popup-restaurangen bjuder på mexikanska smaker.

– Vi förnyar våra fartyg kontinuerligt. Kryssningspassagerarna vill gärna förgylla sina resor med upplevelser och avkoppling och vi har nu svarat på deras önskemål genom att utveckla våra wellnesstjänster och restaurangkoncept, säger Viking Lines linjechef Lauri Orpana.

Vid sidan av restaurangerna moderniserades M/S Gabriellas bastu- och poolavdelning. Basturna, omklädningsrummen och poolerna byggdes om och avdelningen fick ytterligare ett behandlingsrum, vilket fördubblar utbudet av de populära behandlingarna. Arbetet med bastu- och poolavdelningen fortsätter även i maj efter dockningen. Det nya wellnesskonceptet lanseras den 1 juni.

Flera av hytterna har uppgraderats. En tredjedel av A-hytterna i standardkategorin fick en fräschare framtoning. Nu har alla ombyggda hytter också en tv. Dessutom har man satt in nya korridormattor och gjort en lättare renovering av konferensavdelningen.

En liten film om en kryss med M/S Gabriella

Fritt fall för Lundqvists

Vinstmaskinen Lundqvist Rederierna hackar rejält.
Läs mer »
Foto: Sumitomo Heavy Industries (2014)

Dubbla tankers döpta i Japan

M/T Sword och M/T Lancing är namnen på de två tankers som förra veckan döptes i Japan av beställarna Lu
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson.

Fullsatt Silver Spirit i Mariehamn

Nio år gamla kryssningsfartyget M/S Silver Spirit förtöjde i morse vid Birkaterminalen i Västerhamn med hjälp av assistans från
Läs mer »
M/S Finlandia. Foto: Jörgen Pettersson

Kraftig ökning för Eckerö Line

Tack vare fler turer mellan Helsingfors och Tallinn samt ökad efterfrågan bland särskilt utländska resanden har antalet passagerare för E
Läs mer »

IT-miljonär på Ålandsbesök

Sent på måndagskvällen anlände lyxjakten Africa I till Mariehamn och förtöjde söder om Pommern, vid ÅSS-marinan.
Läs mer »

Solen bra för rederierna

Viking Lines passagerarvolym för samtliga rutter uppgick i juli till siffran 951.010 passagerare.
Läs mer »