Gabriella tillbaka på söndag

Viking Lines M/S Gabriella har i två veckor dockats i Nådendal och återgår i trafik på söndag. Senast fartyget förnyades var våren 2016 då restauranger, nattklubbar och hytter renoverades och nya shoppingmöjligheter lanserades. Den här gången fokuserade arbetet särskilt på restaurangkoncepten, passagerarnas trivsel och fartygets spa & wellnessavdelning.

Under dockningen inleddes arbetet med att förnya restaurangkoncepten ombord på M/S Gabriella som trafikerar rutten Helsingfors-Åland-Stockholm. Fartygets Food Garden har gjorts om till en ny restaurang, À la carte & Seafood Bar. Restaurang Bistrotek i arkaden har gjorts om till en popup-restaurang med varierande teman. Restaurangernas nya koncept lanseras från 1 juni.

À la carte & Seafood Bar bjuder på olika skaldjursrätter. Gästerna får själva välja desserter och ostar från en dessertvagn. Bistrotek i arkaden serverar i fortsättningen mat enligt street food-konceptet. Den första popup-restaurangen bjuder på mexikanska smaker.

– Vi förnyar våra fartyg kontinuerligt. Kryssningspassagerarna vill gärna förgylla sina resor med upplevelser och avkoppling och vi har nu svarat på deras önskemål genom att utveckla våra wellnesstjänster och restaurangkoncept, säger Viking Lines linjechef Lauri Orpana.

Vid sidan av restaurangerna moderniserades M/S Gabriellas bastu- och poolavdelning. Basturna, omklädningsrummen och poolerna byggdes om och avdelningen fick ytterligare ett behandlingsrum, vilket fördubblar utbudet av de populära behandlingarna. Arbetet med bastu- och poolavdelningen fortsätter även i maj efter dockningen. Det nya wellnesskonceptet lanseras den 1 juni.

Flera av hytterna har uppgraderats. En tredjedel av A-hytterna i standardkategorin fick en fräschare framtoning. Nu har alla ombyggda hytter också en tv. Dessutom har man satt in nya korridormattor och gjort en lättare renovering av konferensavdelningen.

En liten film om en kryss med M/S Gabriella
Foto: blog.luebecker-hafenforum.de

Systerfartyg till Meriaura

VG-Shipping som hör till Meriaura Group har köpt två lastfartyg och kontrollerar därmed tjugo fartyg
Läs mer »
Foto: Meriaura

Prima Shipping köper Antonia

Finländska Prima Shipping växer och har köpt torrlastaren M/S Antonia från Helmer Lundström Ab som
Läs mer »

Slimmat Alandia siktar på Europa

Åländska sjöförsäkringsbolaget Alandia vädrar nya marknader efter vårens och sommarens affärer där man strategiskt gått in för att koncen
Läs mer »

Hälsningar från Asien

Att välja en karriär till sjöss gör det möjligt att arbeta över hela världen.
Läs mer »

Hårda krav på fartygsutsläpp

Den internationella sjöfarten är satt under hård press beträffande utsläppen från fartygen.
Läs mer »

Lotspriser stiger inte

För andra året i följd väljer finländska lotsorganisationen Finnpilot att inte höja proserna fö
Läs mer »