Gabriella tillbaka på söndag

Viking Lines M/S Gabriella har i två veckor dockats i Nådendal och återgår i trafik på söndag. Senast fartyget förnyades var våren 2016 då restauranger, nattklubbar och hytter renoverades och nya shoppingmöjligheter lanserades. Den här gången fokuserade arbetet särskilt på restaurangkoncepten, passagerarnas trivsel och fartygets spa & wellnessavdelning.

Under dockningen inleddes arbetet med att förnya restaurangkoncepten ombord på M/S Gabriella som trafikerar rutten Helsingfors-Åland-Stockholm. Fartygets Food Garden har gjorts om till en ny restaurang, À la carte & Seafood Bar. Restaurang Bistrotek i arkaden har gjorts om till en popup-restaurang med varierande teman. Restaurangernas nya koncept lanseras från 1 juni.

À la carte & Seafood Bar bjuder på olika skaldjursrätter. Gästerna får själva välja desserter och ostar från en dessertvagn. Bistrotek i arkaden serverar i fortsättningen mat enligt street food-konceptet. Den första popup-restaurangen bjuder på mexikanska smaker.

– Vi förnyar våra fartyg kontinuerligt. Kryssningspassagerarna vill gärna förgylla sina resor med upplevelser och avkoppling och vi har nu svarat på deras önskemål genom att utveckla våra wellnesstjänster och restaurangkoncept, säger Viking Lines linjechef Lauri Orpana.

Vid sidan av restaurangerna moderniserades M/S Gabriellas bastu- och poolavdelning. Basturna, omklädningsrummen och poolerna byggdes om och avdelningen fick ytterligare ett behandlingsrum, vilket fördubblar utbudet av de populära behandlingarna. Arbetet med bastu- och poolavdelningen fortsätter även i maj efter dockningen. Det nya wellnesskonceptet lanseras den 1 juni.

Flera av hytterna har uppgraderats. En tredjedel av A-hytterna i standardkategorin fick en fräschare framtoning. Nu har alla ombyggda hytter också en tv. Dessutom har man satt in nya korridormattor och gjort en lättare renovering av konferensavdelningen.

En liten film om en kryss med M/S Gabriella
Så här ser båten ut i dag. Foto: Julia Sjöström.

Nu får Jögge tillbaka sin öka

En stormig sommardag år 2002 slet sig Jörgen Mansnerus’ nybyggda Kökarsöka mitt på Ålands hav och gick inte att hitta.
...

Läs mer »
Ville Haapasaari, Port of Helsinki.

Talare redo för Sjöfartens dag

Inkommande torsdag den 24 maj smäller det till i Mariehamn på Åland – det är dags för en ny upplaga av Sjöfartens dag.

Läs mer »
Från vänster Kiku Stenbäck, Britt-Inger Wahe, Kenneth Holmström, Ulla Vuolteenaho-Janzon, Lasse Hagström, Paul Rasmussen, Björn-Olof Erikson och Jan Grönstrand.

Danskt virke till ny Ålandsskuta

Arbetet med skutbygget Emelia går vidare med blicken stadigt på framtiden.

Läs mer »
Informationsdirektören Johanna Boijer-Svahnström är ny i ledningsgruppen.

Viking stärker ledningsgrupp

I dag redovisar Viking Line Abp sina siffror för årets första kvartal på vilket förväntningarna är höga.

Läs mer »
Nextjet i konkurs.

Nextjet i konkurs, kris för Åland

Flygbolaget Nextjet har försatts i konkurs per i dag onsdag.

Läs mer »
Frivilliga kirurger gör skillnad. Foto: Mercy Ships.

Gyllene läge att hjälpa de svagaste

Det är mindre än två veckor kvar tills...

Läs mer »