Fortsatt framåt för Wasaline

Wasaline som trafikerar med M/S Wasa Express mellan Vasa och Umeå fortsätter att visa fina siffror. I den färska halvårsrapporten framgår att Wasaline körde 81.473 passagerare under perioden januari-juni i år vilket är en 10,5% ökning mot fjolåret. Antalet fraktmeter ökade ännu mer, med 21,9 procent till 143.528 medan antalet ton steg med 11,8 procent till 160.861.

Wasalines omsättning uppgick till 8,3 miljoner euro vilket är en 13 procentig ökning mot fjolåret. Det operativa resultatet förbättrades med 30,4 procent och visar ett plusresultat på 430.000 euro. Bränslekostnaderna ökade med 11,6 procent. Hotellnätter bokade via Wasaline uppvisar också en kraftig ökning. I Vasa har hotellnätternas antal ökat med 57,9 procent mot i fjol och i Umeå med 16,5 procent.

”Det är glädjande att den fina utvecklingen har fortsatt även i juli där vi har kört rekord på samtliga segment och transporterade enbart i juli 44.281 passagerare (43.293 passagerare år 2016)) samt hade en fraktökning i juli på 28 procent. I juli ökade omsättningen med 7,7 procent”, säger vd Peter Ståhlberg.

/Jörgen Pettersson

Viking-satsning på sommar-Tallinn

Även i år satsar Viking Line på utökad sommartrafik mellan Helsingfors och Tallinn.
Läs mer »
M/S Bothnia hissar den finländska flaggan den 7 juni. På bilden befälhavaren Anssi Partio och Fleet Manager Matti Jerkkola.

Två fartyg får finländsk flagg

Rederiprojektet Aalto Shipping Company går framåt och nådde nyligen en milstolpe då bolaget hissade den finländska flaggan på de
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Saga Pearl II på Ålandsbesök

Sakta men säkert kom lyxiga kryssningsfartyget M/S Saga Pearl II till Mariehamn i dag på morgonen för att stanna hela dagen.
Läs mer »
Foto: Jonathan Pettersson

Från piratattack till lugna Åland

I dag anländer lyxiga kryssningsfartyget M/S Star Breeze för första gången till Fredens öar och Mariehamn med 212 gäster ombord i 106 svi
Läs mer »
Foto: Owe Ehlén

Svensk flagg för åländskt fartyg

Ett av Stockholms just nu mest fotograferade fartyg heter M/S Ann Christine och ägs av åländska Färjsundsterminalen Ab och makarna Anders
Läs mer »
Foto: Janis Pavlus/ TallinkSilja.

Välkommen till Åland, Ola!

Sjökapten Ola Bengtsson från Helsingborg har i sexton år kört Silja Lines fartyg mellan Stockholm och Helsingfors.
Läs mer »