Fler anlöp till Oxelösund

Det viktiga arbetet med att flytta godstransporter från vägar på land till farleder på havet rullar vidare. Det senaste exemplet är Oxelösunds hamn som gjort klart med ytterligare ett anlöp i trafiken mellan Stockholmsregionen och Europa. Det är SCA Logistics som lägger till Oxelösund på den norrgående containerrutten från Rotterdam.

Hamnen i Oxelösund trafikeras av containerfartygen SCA Tunadal och SCA Munksund. Den nya tidtabellen är redan i drift och det första anlöpet i Oxelösund gjordes den 4 december.

Erik Zetterlund, VD för Oxelösunds Hamn AB, är glad över tillskottet.

– I ett läge där det svenska transportsystemet behöver förändras kommer det här lägligt och ligger helt i linje med strategin att flytta transporter från land till sjö. Short sea containers kan ersätta lastbilstrafik till en väldigt stor del inom Europa och är ett miljösmartare alternativ. Oxelösund är en viktig industrihamn men även flödet av konsumtionsvaror ökar, säger han.

Med anlöp tidigt måndag morgon är den nya containerservicen idealisk för den stora konsumtionsmarknaden i Stockholm – Mälardalsområdet.

– Det är ett sätt att skapa tids- och kostnadseffektiva lösningar som möter marknadens behov, ett tidigt anlöp i veckan är konkurrenskraftigt för att nå Stockholmsregionen snabbt, säger Nils Johan Haraldsson, SCA Logistics.

SCA Logistics anlöper sedan fyra år Oxelösund med sina RoRo-fartyg, samarbetet mellan bolagen har visat sig framgångsrikt och möter kundernas förväntningar.