Dödsfall till sjöss utreds av polis

En elektriker ombord på M/S Silja Symphony avled den 18 eller 19 maj ombord på M/S Silja Symphony. Mannen som var i trettioårsåldern var hemma från Estland och jobbade för ett utomstående företag som utförde renoveringsarbete ombord.

Enligt tidningen Sjömannen dog mannen till följd av en elchock och påträffades strax utanför den hytt han arbetade i då fartygets egen personal gjorde brandrond på lördagsmorgonen. Fartyget var då på väg mot Åland varför Ålands polismyndighet nu utreder dödsorsaken medan utredningen om eventuellt brott sköts av polisen i västra Nyland. Kroppen fördes i land i Mariehamn lördagen den 19 maj.

– Vi har en uppfattning om vad som skett, men detaljerna utreds och jag kan inte säga mer i detta läge. Mannen utförde renoveringsarbete i en av hytterna, vad han exakt gjorde innan han dog är ej klart och det försöker man få fram i utredningen. Mannen hittades avliden precis utanför en av hytterna han utfört arbete i, säger kommissarie Nina Rasmus vid Ålands polismyndighet till Sjömannen.

Fritt fall för Lundqvists

Vinstmaskinen Lundqvist Rederierna hackar rejält.
Läs mer »
Foto: Sumitomo Heavy Industries (2014)

Dubbla tankers döpta i Japan

M/T Sword och M/T Lancing är namnen på de två tankers som förra veckan döptes i Japan av beställarna Lu
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson.

Fullsatt Silver Spirit i Mariehamn

Nio år gamla kryssningsfartyget M/S Silver Spirit förtöjde i morse vid Birkaterminalen i Västerhamn med hjälp av assistans från
Läs mer »
M/S Finlandia. Foto: Jörgen Pettersson

Kraftig ökning för Eckerö Line

Tack vare fler turer mellan Helsingfors och Tallinn samt ökad efterfrågan bland särskilt utländska resanden har antalet passagerare för E
Läs mer »

IT-miljonär på Ålandsbesök

Sent på måndagskvällen anlände lyxjakten Africa I till Mariehamn och förtöjde söder om Pommern, vid ÅSS-marinan.
Läs mer »

Solen bra för rederierna

Viking Lines passagerarvolym för samtliga rutter uppgick i juli till siffran 951.010 passagerare.
Läs mer »