Dödsfall till sjöss utreds av polis

En elektriker ombord på M/S Silja Symphony avled den 18 eller 19 maj ombord på M/S Silja Symphony. Mannen som var i trettioårsåldern var hemma från Estland och jobbade för ett utomstående företag som utförde renoveringsarbete ombord.

Enligt tidningen Sjömannen dog mannen till följd av en elchock och påträffades strax utanför den hytt han arbetade i då fartygets egen personal gjorde brandrond på lördagsmorgonen. Fartyget var då på väg mot Åland varför Ålands polismyndighet nu utreder dödsorsaken medan utredningen om eventuellt brott sköts av polisen i västra Nyland. Kroppen fördes i land i Mariehamn lördagen den 19 maj.

– Vi har en uppfattning om vad som skett, men detaljerna utreds och jag kan inte säga mer i detta läge. Mannen utförde renoveringsarbete i en av hytterna, vad han exakt gjorde innan han dog är ej klart och det försöker man få fram i utredningen. Mannen hittades avliden precis utanför en av hytterna han utfört arbete i, säger kommissarie Nina Rasmus vid Ålands polismyndighet till Sjömannen.

Viking-satsning på sommar-Tallinn

Även i år satsar Viking Line på utökad sommartrafik mellan Helsingfors och Tallinn.
Läs mer »
M/S Bothnia hissar den finländska flaggan den 7 juni. På bilden befälhavaren Anssi Partio och Fleet Manager Matti Jerkkola.

Två fartyg får finländsk flagg

Rederiprojektet Aalto Shipping Company går framåt och nådde nyligen en milstolpe då bolaget hissade den finländska flaggan på de
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Saga Pearl II på Ålandsbesök

Sakta men säkert kom lyxiga kryssningsfartyget M/S Saga Pearl II till Mariehamn i dag på morgonen för att stanna hela dagen.
Läs mer »
Foto: Jonathan Pettersson

Från piratattack till lugna Åland

I dag anländer lyxiga kryssningsfartyget M/S Star Breeze för första gången till Fredens öar och Mariehamn med 212 gäster ombord i 106 svi
Läs mer »
Foto: Owe Ehlén

Svensk flagg för åländskt fartyg

Ett av Stockholms just nu mest fotograferade fartyg heter M/S Ann Christine och ägs av åländska Färjsundsterminalen Ab och makarna Anders
Läs mer »
Foto: Janis Pavlus/ TallinkSilja.

Välkommen till Åland, Ola!

Sjökapten Ola Bengtsson från Helsingborg har i sexton år kört Silja Lines fartyg mellan Stockholm och Helsingfors.
Läs mer »