Containerships säljs till fransk jätte

Finländska familjerederiet Containerships med femton fartyg och fyra LNG-båtar i beställning säljs till franska shippingjätten CMA CGM, berättar de två bolagen i ett pressmeddelande sent i dag på eftermiddagen. 

Parterna har undertecknat ett avtal mellan CMA CGM och Container Finance Ltd Oy enligt vilket Containerships (och Container Finance) innehav i Multi-Link Terminals Ltd och CD Holding Oy) blir en del av CMA CGM Group. Det finländska företaget är specialiserat på den inre europeiska marknaden och ska stärka CMA CGM:s trafik. CMA CGM med huvudkontor i Marseille är ett av världens största linjerederier och har tidigare även gjort affärer med Godby Shipping. Innan uppgörelsen mellan Containerships och CMA CGM är klar ska även behöriga myndigheter ge sitt godkännande.

Containerships grundades 1966 av Veli-Ragnar Nordström och är en internationell Shortsea-specialist med en stark närvaro på den baltiska marknaden, Ryssland, Nordeuropa, Nordafrika och Turkiet. Med en personalstyrka på 560 personer erbjuder Containerships sina kunder ett komplett utbud av tjänster samt logistiklösningar med fartyg, lastbilar, järnvägstrafik och pråmar.

På den här länken kan man läsa börsmeddelandet från Containerships.

Här finns kommunikationen från CMA CGM att läsa.

Containerships senaste årsberättelse går att läsa på den här länken.

Sajten Fruitnet berättar mer om affären här medan Lloyds List skriver så här om dagens besked.

 

Notarius Publicus Rainer Åkerblom sköter det åländska fartygsregistret.

Han är Ålands eget fartygsregister

På Åland utgörs fartygsregistret av i huvudsak en person.
Läs mer »

Anders Wiklöf växer i Alandia

Enmanskoncernen Wiklöf Holding Ab växer i Försäkringsaktiebolaget Alandia efter att ha köpt Eckerö Shipping Ab:s aktier i försäkringsbola
Läs mer »
Foto från www.balticshipping.com.

Aalto Shipping fortsätter växa

Finländska nykomlingen Aalto Shipping som inledde verksamheten i våras köpte i går sitt tredje fartyg på kort tid.
Läs mer »
Efter renoveringen. Foto: Sammeli Korhonen/ Syke.

Aranda tillbaka till sjöss

Finländska forskningsfartyget Aranda är tillba
Läs mer »

Här är det bara kvinnor till rors

Inom handelssjöfarten pågår ett intensivt arbete med att locka fler kvinnor till sjöss där männen traditionellt sett varit flest.
Läs mer »
Foto: Stefan Norrgrann

Kryssningsjätte till Kapellskär

Ett av världens absolut största kryssningsfartyg M/S Meraviglia befinner sig i Kapellskär i dag där några (ca 4.000) av hennes 5.200 pass
Läs mer »