40.000 euro till Östersjön

Viking Line har donerat 40.000 euro för miljöarbetet i Östersjön. Donationen går till fyra olika miljöorganisationer och kommer från försäljningen av plastkassar på Viking Lines fartyg. Plastkassarna är tillverkade av återvunnen plast där en del av råvaran kommer från egen återvinning ombord. Donationen används till bland annat informationskampanjer, miljöarbete och till att upprätthålla sopstationer och toaletter i skärgården.

Genom kampanjen doneras en del av intäkterna från varje plastkasse som säljs i fartygens taxfreebutiker till miljöarbetet i Östersjön. I år valde man att hjälpa följande organisationer: BSAG (Baltic Sea Action Group), Håll Skärgården Ren rf, John Nurminens Stiftelse samt Östersjöfonden. Viking Line betonar i ett pressmeddelande nyttan av att samarbeta direkt med miljöorganisationerna, eftersom de jobbar målmedvetet för att uppnå synliga och konkreta resultat i närmiljön.

Jubileumsåret Finland 100 år till ära vill Viking Line samla in medel för att skydda och bedriva forskning om Östersjön. Därför vill Viking Line under jubileumsåret också lyfta fram sitt miljöarbete genom olika insatser och kampanjer för att sporra andra finländska aktörer på Östersjön och i dess närmiljö – tillsammans kan vi åstadkomma mer!

– Viking Lines fartyg rör sig dagligen i skärgården och vi vill bära vårt ansvar för miljön på olika nivåer. Förutom våra egna miljösatsningar vill vi stöda de organisationer som jobbar konkret med att skydda skärgården, säger Johanna Boijer-Svahnström, Viking Lines informationsdirektör.

Plastkassekampanjen startade våren 2014. Taxfreekassarna tillverkas av återvinningsplast och de har i år fått en helt ny design.

Här kan man läsa mer om organisationerna som får del av Viking Lines donation:

http://www.hallskargardenren.fi/sv

http://www.ostersjofonden.org/

https://www.johnnurmisensaatio.fi/sv/

http://www.bsag.fi/